Özetlemek gerekirse, İstanbul'da bulunan her ilçe ve semt isminin mutlaka bir gerekçesi ve öyküsü vardır. Gelin bu isimlerin nereden kaynaklandıklarına birlikte göz atalım.

İSTANBUL'UN İLÇE VE SEMT İSİMLERİ

2. AVCILAR İLÇESİ VE SEMTLERİNİN İSİM KÖKENİ

Avcılar ilçesi doğusunda Küçükçekmece Gölü ve Küçükçekmece ilçesi, batısında Yakuplu ve Esenyurt beldeleri, kuzeyinde Bahçeşehir beldesi ve yine Küçükcekmece ilçesi; güneyinde ise Marmara Denizi ile çevrelenmiş İstanbul'un geniş ilçelerinden biridir.

Avcıların tarihi İstanbul'un tarihi ile özdeştir. 1912 Balkan Savaşı sonunda eski Osmanlı vatandaşı birçok Türk Razgrat Vetova ve Pazarcık'tan gelerek bölgeye yerleştirilmişlerdir. 1960 yılından sonra bölgeye Anadolu ve Trakya'dan yoğun bir nüfus akını olmuştur. İlk olarak Bulgaristan'dan getirilen Türklerin buraya yerleştirilmesi ile bir köy oluşmuştur.

AVCILAR ADI NEREDEN GELİYOR?

Avcılar denmesinin sebebi ise, sonbaharda özelikle kuzeyden gelen bıldırcın sürüleri ve diğer av hayvanlarının burada çok olmasındandır.

Avcılar, 1970 yılından sonra büyük göç almaya başlamış ve bölgede geniş bir yerleşim meydana gelmiştir. Avcılar'da sanayi de hızla gelişip büyümüştür. Çok sayıda sanayi kuruluşları oluşmuş, Ambarlı'nın batısında yakıt dolum tesisleri ve elektrik üreten termik santrali kurulmuştur. Firuzköy yolunun sağinda ve solunda sanayi tesisleri bulunmaktadır.
Avcılar ilçesinin E-5 Karayolu üzerinde bulunması, ilçeye büyük hareket kazandırmıştır. Londra Asfalti'nin sağında, büyük bir alana yayılan Istanbul Üniversitesi yerleşiminin de ilçenin gelişiminde büyük önemi vardır. Uzun yıllar Bakırköy ilçesine bağlı olan Avcılar, 04.07.1987 tarihinde Küçükçekmece ilçesine bağlanmış, 1992 tarihinde de ilçe olmuştur. 6

6. http://www.istanbul.gov.tr/Redirect.aspx?url=http://www.avcilar.gov.tr

Kaynak:İstanbul'un İlçe ve Semt İsimleri - I