Süper Lig’in 31. hafta mücadelesinde Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray ile Volkan Demirel’in ekibi Hatayspor, hakem Ali Şansalan’ın düdük çaldığı maçta Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde karşı karşıya geldi.

Sarı-kırmızılı ekip müsabakayı 12. dakikada Mauro Icardi'nin attığı golle 1-0 kazandı.

Hatayspor'da Strandberg'in 58. dakikada attığı gol yapılan VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Galatasaray bu sonucun ardından puanını 84'e yükseltti. Hatayspor ise 33 puanda kaldı.

Galatasaray ligde sıradaki maçında Alanyaspor'a konuk olacak. Hatayspor ise İstanbulspor'u ağırlayacak.

Okan Buruk, Lucescu'yu geride bıraktı

Galatasaray evinde Hatayspor'u yenerek iç sahadaki galibiyet serisini 19 maça taşıdı.

Bu maç öncesinde iç sahada üst üste en fazla maç kazanan teknik direktör rekorunu Mircea Lucescu ile paylaşan Okan Buruk böylece rekorun tek sahibi oldu.

Lucescu, Galatasaray'ın başında Mayıs 2001-Mayıs 2002 arasında iç sahada 18 maçlık galibiyet serisi yakalayarak rekor kırmıştı.

Muslera 500, Barış Alper 100. resmi maçına çıktı

Galatasaray'ın sahadaki efsanesi Fernando Muslera 500, teknik direktör Okan Buruk'un jokeri Barış Alper Yılmaz ise 100. kez bir resmi maçta sarı-kırmızılı formayı terletti.

Hatayspor maçına ilk 11'de başlayan iki futbolcudan Muslera 5, Barış Alper ilk kez "dalya" heyecanı yaşadı.

Galatasaray'ın en fazla maça çıkan ve en fazla kupa kazanan yabancı oyuncusu olan Muslera, 402. kez Süper Lig maçında görev aldı. Uruguaylı kalecinin 53 UEFA Şampiyonlar Ligi, 21 Türkiye Kupası, 17 UEFA Avrupa Ligi, 7 TFF Süper Kupa müsabakası bulunuyor.

Galatasaray Kulübü, Muslera'nın 500. resmi maçına özel tasarlanan tişörtleri maç öncesi satışa çıkardı. Sarı-kırmızılı futbolcular ısınmaya bu tişört ile çıktı. Teknik direktör Okan Buruk da maç öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklama sırasında Muslera'ya özel çıkarılan tişörtü giydi.

Dortmund, PSG karşısında avantajı kaptı Dortmund, PSG karşısında avantajı kaptı

Maç öncesindeki seremonide Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, günün anısına Uruguaylı kaleciye plaket takdim etti.

Sarı-kırmızılı takımda 3. sezonunu geçiren Barış Alper Yılmaz ise 72. Süper Lig maçında ter döktü. Barış Alper, ayrıca 9 Türkiye Kupası, 19 Avrupa kupası maçında forma giydi.