Van Büyükşehir Belediyesi'nde yüzde 55,48 oy oranıyla DEM Parti'den Abdullah Zeydan, seçimi önde bitirdi. Ancak Zeydan’ın memnu hakları, seçimden hemen önce mahkeme kararıyla alındı ve Seçim Kurulu, mazbatanın AK Partili Abdulahat Arvas'a verilmesine hükmetti. Bu kararın ardından bazı DEM Partililer, sokağa çıktı.

VAN'DAKİ PROVOKASYON MANİSA'YA DA SIÇRADI

Van'da yaşanan olayların ardından bir grup DEM Partili, Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde sokağa çıktı. Sokağa çıkan grup, CHP'ye "uyuma" diyerek slogan atmaya başladı. Tencere tava çalarak sokakta yürüyen grup, "CHP uyuma demokrasiye sahip çık" dedi. CHP kanadından dün, Zeydan'a haksızlık yapıldığı ve mazbatasının verilmesine dair açıklamalar gelmişti. Şehzadeler ilçesinde ise 31 Mart seçimlerini CHP kazandı.

ABDULLAH ZEYDAN'A NEDEN MAZBATA VERİLMEDİ?

“PKK sizi tükürüğünde boğar” sözlerinin sahibi DEM Partili Abdullah Zeydan, terör propagandası suçundan hüküm giymiş birisi. 

İNFAZIN TAMAMLANMASININ ARDINDAN 3 YIL GEÇMESİ GEREKİYOR

Memnu haklarının iadesi ve aday olup seçilebilmesi için infazın tamamlanmasından sonra üzerinden üç yıl vakit geçmesi gerekiyor.

Hükmün kesinleşme tarihi Yargıtay kararıyla 20.12.2022.

Memnu hakların iadesi için bu tarihin üzerinden üç yıl geçmesi gerekiyor.

Kanunlara göre Zeydan'ın memnu haklarının idadesi en erken 2025 yılı sonunda yapılabilir.

SÜREYİ DOLDURMADAN ADAY OLDUĞU İÇİN MAZBATA ALAMADI

Manisa'da 'İklim Kanunu'na karşı protesto Manisa'da 'İklim Kanunu'na karşı protesto

Yani Zeydan, memnu haklarını geri alabileceği süreyi doldurmadan aday olduğu ve bu durum yasaya aykırı olduğu için mazbata alamadı.