AMilli Takım, EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda yarın Hırvatistan ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Bu kritik mücadele öncesi A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella basın toplantısında açıklamalar yaptı.

İtalyan teknik adam, ilk maçının Hırvatistan maçına denk gelmesi ile ilgili, "Sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Hırvatistan'la başlamak ne şans ne de şanssızlık. Sadece futbol." yorumunu yaptı.

İşte Montella'nın öne çıkan açıklamaları:

Ergin Ataman'dan çarpıcı sözler: Beni tehdit ettiler, Ben Türküm bir şey yapamazsınız Ergin Ataman'dan çarpıcı sözler: Beni tehdit ettiler, Ben Türküm bir şey yapamazsınız

"Burada iştahlı, öğrenmeye açık ve değişime hazır bir oyuncu grubu gördüm. Kısa bir süredir çalışıyoruz ama iyi hazırlandığımızı düşünüyoruz.

Bütün taktiklere saygı duyuyorum ama ben buraya geldiğimden beni iştahlı, değişime hazır bir futbolcu grubu gördüm. Rakibimiz son Dünya Kupası'nda üçüncü olmuş bir takım. Biz her şeye hazırız.

Çok önemli eksiklerimiz var gibi görünüyor ama elimizdeki oyuncularımız da o eksikleri kapatabilecek kalitede. Bir hoca olarak, elimde olan futbolcularla planlama yapmayı severim. Sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Hırvatistan'la başlamak ne şans ne de şanssızlık. Sadece futbol.

İnsanlarda, sahadaki 9 numaranın forvet olduğu algısı var. Adana Demirspor döneminde, bizim forvetlerimiz kanat oyuncularımızdı. Bu yüzden de 4-6-0 yorumuna katılmıyorum.

EURO 2032, Türkiye ve İtalya gibi kültürel olarak çok yakın iki ülkenin yürüteceği bir turnuva olacak. Önemli bir organizasyon olacağını düşünüyorum.

Hakan Çalhanoğlu çok iyi bir seviyeye geldi. 8 ve 10 numara pozisyonunda oynayabiliyor. Son dönemlerde 3'lü defansın biraz daha önünde oynuyor. Takımı organize edeceğimiz şekilde, 4'lü savunma da olsa iyi oynayabileceğini düşünüyorum. Futbola sadece bireysel olarak bakmamalıyız"