Gustavo Petro, hafta sonu Caracas'taki Venezüella Kitap Fuarı'nda "Bugün Netanyahu adında çılgın bir adam görüyoruz" dedi ve aynı zamanda ABD'yi İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki savaşını desteklediği için eleştirdi çünkü "İsrail'in başkentinin sahibi bankacı kuzey Amerikalılar."

Netanyahu'yu "Dünyadaki çocukları öldüren ve öldüren çok güçlü bir Herod"a benzeten Petro, "Sadece insanları ve bebekleri değil, pek çok insanı öldürdüklerinin farkında değiller" dedi.

KRAL HEROD

Eski IMF Başkanı Rodrigo Rato hakkında 63 yıl hapis istendi Eski IMF Başkanı Rodrigo Rato hakkında 63 yıl hapis istendi

Roma İmparatorluğu'nda İsa'nın doğumundan önce Beytüllahim "Bethlehem" şehrinde, Yahudilerin çoğunlukta olduğu Judea (Yahudiye) bölgesinin kralı Herod, Beytüllahim'de "Yahudilerin Kralı" olacak ve onu tahttan indirecek bir Mesih'in doğduğunu üç kahinden öğrenir. Bunun üzerine Kral Herod, Beytüllahim ve çevresinde yakın zamanda yeni doğmuş tüm bebeklerin öldürülmesini emreder.

Amacı yeni doğmuş Mesih'i ortadan kaldırmak ve tahtını korumaktır. Bu emir üzerine Beytüllahim ve çevresindeki tüm bebekler ve katliama direnen her insan kılıçtan geçirildi. Tam o dönemde İsa peygamber ve annesi Mısır'a doğru yola çıkmış, Hz. İsa bu katliamdan kurtulmuştur.