Japonya'da Ogasawara Adaları açıklarında 6,9 büyüklüğünde deprem Japonya'da Ogasawara Adaları açıklarında 6,9 büyüklüğünde deprem

ABD Deniz Piyadeleri eski istihbarat subayı Scott Ritter, Sputnik'e verdiği demeçte, Washington'un 22 Mart'ta Moskova'da düzenlenen terör saldırısının sorumluluğunu DEAŞ'e yükleme çabalarının, faillerin davranışları nedeniyle şüpheli göründüğünü söyledi.

'DEAŞ'İN İŞİNE BENZEMİYOR'

Teröristlerin Ukrayna'ya doğru kaçarken yakalandıklarına dikkat çeken Ritter, "şiddet yanlısı insanların" günün sonunda "kendi 'gerçek kuzeylerine' yönelme" eğiliminde olduklarını belirtti. Ritler, "Bununla kastettiğim şey, düşman hatlarının gerisinde görev yapan bir özel kuvvet timini ele alalım: eğer tehlikeye düşerlerse, evlerine dönmeye çalışırlar, kaçmaya ve dost hatlara doğru kaçmaya çalışırlar," diye açıkladı.

Rittler, terör eylemiyle Ukrayna'nın bir bağlantısı olduğunu vurgulayarak "Onların gerçek kuzeyi Ukrayna'ydı ve Ukrayna'ya doğru gidiyorlardı. Bu konuda bilmemiz gereken tek şey de bu. Bu, Ukrayna'da devam eden çatışmayla bağlantılı bir saldırıydı. Bu saldırının arkasında kim vardı? Planlayıcılar kim? Rus güvenlik güçleri bunu öğrenecek. Ama her kimlerse, Ukrayna'da ikamet ediyorlar." dedi.

AYDINLIK