Araştırmacı-yazar David Icke, London Real'e verdiği demeçte, Sabatay Sevi'nin başlattığı Sabataycılık akımının önce İslam'a sızarak başladığı yolda evrilerek geldiği son noktayı işaret etti.

KISACA SABATAY SEVİ'Yİ TANIYALIM

İzmir'de doğan Sabatay Sevi'nin kendini Mesih ilan etmesiyle birlikte etrafında topladığı binlerce muridiyle o dönem Osmanlı Devleti tarafından isyan çıkarmakla suçlanmıştı. Mahkemede Müslüman olduğunu öne sürerek, gizli çalışmalarına devam etti. Dünyadaki Yahudileri toplayıp, İsrail'e götürüp tapınağı yeniden inşa etme hayaliyle ortaya çıkan Sevi, Yahudiliği ikiye böldü. 

SABATAYCILIK'TAN İLLUMİNATİ'YE

Sabataycıların, Yahudilerden nefret ettiğini de belirten Icke, Jacob Frank'ın Sabatay Sevi'nin tekrar dünyaya gelmiş hali olduğunu öne sürdüğünü belirtti. Katolik kilisesi ve İngiltere İmparatorluğuna sızdıklarını ve Suudi Kraliyet Ailesini şekillendirdiklerini ifade etti. Amschel Moses Rothschild'in Sabatayist-Frankist olduğunu belirten Icke, ''Rothschild, Adam Weishaupt ile birlikte İlluminati'yi kurdu. Yahudi inanç sisteminin ezoterik mistik bir çalışmasıdır. İncil Kabalası olarak da tanımlar'' ifadelerini kullandı.