14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili Seçimleri tamamlandı. MHP'den 1. sırada Muğla Milletvekili adayı gösterilen Seksenler dizisinin oyuncusu Özlem Balcı'nın seçilip seçilmediği merak konusu oldu.

CHP'den Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt CHP'den Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt

Resmi olarak açıklanmamış sonuçlara göre, MHP Muğla'dan milletvekili çıkaramadı. Böylelikle Özlem Balcı milletvekili olarak meclise giremedi.

ÖZLEM BALCI KİMDİR?

25 Mart 1984 yılında Fethiye’de dünyaya gelen Balcı, İlk ve orta öğrenimini Fethiye'de gördü. Çalışma hayatına henüz genç yaşta başlayan Balcı, lise eğitimi alırken yerel kanallardan F Radyo & TV'de DJ'lik yaptı.

Aynı kanalda Haber spikerliği, metin yazarlığı ve haber muhabirliği yaptı. Köyümüzde Özlem programında sunucu, Sabah Şekerleri programında yönetmenlik görevini üstlendi.

Özlemce isminde kendi programının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendi. Muğla'nın yerel kanallarından Şah TV'de haber spikerliği yaptı. Çeşitli görevlerinden dolayı ödüller kazandı. 2001 yılında Çankaya Üniversitesi İ.İ.B.F. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü kazandı. Tatil dönemlerinde Fethiye'de bir tatil köyünde çocuk animasyonu ve halkla ilişkiler alanlarında çalıştı.

Çalıştığı kurum bünyesinde animasyon aktivitelerine İngilizce tiyatro oyunları koyarak yönetmenlik yaptı. Çeşitli alanlarda dersler verdikten sonra üniversite eğitiminin üçüncü senesinde okulu bırakıp M.S.M'de tiyatro eğitimleri almaya başladı.

TRT1 ekranlarından yayınlanan Seksenler dizisinde rol aldı.