Kuaförlük alanında aktif bir şekilde çalışmalarda bulunan Sercan Taştan, kuaförlük mesleğinin kişinin imajını değiştirmesine yardımcı olduğunu belirtti.

'KUAFÖRÜN GÖREVİ UZMAN DESTEĞİ SUNMAKTIR'

Geçmişten günümüze kadınların güzel görünmek için farklı uygulamalardan yararlandıklarını ifade eden Taştan “Güzellik için farklı kriterler bulunsa da kadınların güzel görünmek için pek çok uygulamadan yararlandığını söyleyebilirim. Kuaför salonlarında bu uygulamaların birçoğu bulunduğu için kadınların günümüzde daha çok kuaför salonlarına gittiği biliniyor. Bir kuaförün temel görevi imajını değiştirmek isteyen kişiye uzman desteği sunmaktır. Bunu farklı araçlarla yapmak olanaklı. Örneğin saç kesimi, saç boyama işlemleri, saç şekillendirme ve manikür ile pedikür; güzel görünmek için tercih edilen uygulamalar arasında yer alıyor.” ifadelerini kullandı.

Saç Kesimi, Saç Şekillendirme ve Saç Boyama Gibi Uygulamalar Kişinin İmajını Değiştirmede Oldukça Etkili

Kişinin imajını değiştirmesinde farklı parametrelerin ön plana çıktığını belirten Sercan Taştan konuyla ilgili açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Saç kesimi stilin değişmesine yardımcı olan en önemli uygulamalar arasında bulunuyor. Hatta birçok kadın kendisini çok daha huzurlu hissetmek ve farklı bir stile kavuşmak için ilk önce saç kesimi uygulamasından yararlanıyor. Geçmişten günümüze saç kesiminde oldukça farklı uygulamaların ön plana çıktığını söyleyebilirim. Günümüzde trend kesim modelleri bulunmakta olup bunları yakından takip etmek müşterilerin taleplerine en iyi şekilde cevap vermek anlamına geliyor. Saç kesiminin yanı sıra saç şekillendirme ve saç boyamanın da stil değiştirmede oldukça etkili yöntemler arasında yer aldığı bilinmekte. Burada önemli olan alanında uzman, güncel gelişmeleri yakından takip eden, ne yapması gerektiğini bilen ve müşteri memnuniyetini önemseyen kişilerden destek almak. Aksi halde güzel görünmek isteyen kadınların istedikleri görünüme ulaşma noktasında belli başlı sorunlar yaşayabileceğini söylemek mümkün.”