Millet ismi ile yola çıkmak çok akıllıca. Bu ismin; mutfağı çok iyi bilen birileri tarafından hazırlandığını sorgulama yapabilen herkes görebilir. Kandırılması kolay bir kitle var, inançları güçlü . 31 Mart'tan 15 Temmuz'a hep bu düşünceleri doğrultusunda hareket etmediler mi?

Asıl konuya geçmeden önce şu bilgiyi dikkatinize sunmak istiyorum. İyi bir algı çalışması planlandığında atılacak ilk adım yapılacak çalışmaya verilecek isimdir.

*Örneğin;*

Gezi Olaylar ( Çevreyi Koruma)

Sapkın Hareketler ( Cinsel Yönelim, Cinsel Tercihler)

Hendek Terörü ( Sivil İnisiyatif)

Aile Kurumunu Bozma Girişimleri ( Kadın Hakları)

Ve tabiki de en önemlisi Millet İttifakı ismi. Oysa liderlerinin baş harfini alın göreceksiniz ki bu bir proje, asıl isimleri TAKMA. Yükselen sesler var duyabiliyorum. Bir harfi eksik ve yanlış söylediniz diye haykıranlar var. Birlikteliğin ismi .... değil miydi? Proje olduğu için bir harfi gizlemek zorunda kaldılar. İsim içerisinde isim. Projelerin asıl özelliği budur. İstenilen sonuç netleşene kadar çoğu şey gizlidir veya örtülüdür. Milliyet kavramı ile gizlenmek çok abartılı bir komplo teorisi gibi gelmiş olabilir. Yabancı misyonerlerin kendilerini saklamak için kullandıkları isimlerin genellikle din veya milliyet kavramlarını çağrıştırması çok sıradan bir davranış olmasa gerek. Eğer görünen köyü birer hayal olarak nitelendirmeye devam edersek kaybedenler kulübü üyeliği için bizleri hiç zorlamayacaklar. Bundan emin olabilirsiniz!

Seçim dönemlerinde birliktelikler kadar doğal bir şey yoktur. Seçim barajı gibi bir konuda birliktelik için adımlar atılabilir, kaos ortamı oluşmasın diye koalisyonlar kurulabilir. Parti tüzükleri, kesinlikle uyumsuz olan hareketlerin sıfır sorun anlayışı ile birliktelik oluşturması ise öyle sıradan bir durum gibi ifade edilemez.

*Tekrar ifade ediyorum seçim barajları için birliktelik kadar doğal bir hareket yoktur.*

Eğer Suriye'nin kuzeyinde PYD' nin o bölgedeki başka bir marksist yapı ile birliktelik kurduğunu söylersem eminim ki kimse tepki vermez. Peki PYD ve IŞİD'in birliktelik kurduğunu söylersem ?

Proje çalışmalarında projenin varlığından çok projeyi hazırlayıp sunan önemlidir. Projenin hedefe ulaşması için birbirinden bağımsız değişkenleri bir arada sunabilir ve istediği şekilde yönlendirebilir. Projeyi izleyen veya dinleyen kişi değişkenleri tanımıyor ve projenin amacından habersiz ise sonradan çok ama çok pişman olacağı bir davranış ortaya koyabilir.

*PROJE BİRLİKTELİĞİ GİZLİ ŞİFRELERİ:

Millet İttifakı’nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni, 30 Ocak'ta altı siyasi parti genel başkanının katıldığı toplantıda açıklandı.

Başlıklara Dikkat!

•Hukuk,

•Adalet

•Yargı

Bu başlıklar öyle sıradan konulan isimler değildir. Oluşturulmak istenilen algı açık ve net.

Açık bir algı operasyonu ile gizlenen maddeler ise projenin varlık gerekçesini ortaya koymaya yetiyor. Ortak proje metninin 234. sayfasında yer alan maddeler bütün çıplaklığı ile ihaneti ortaya seriyor.

İşte O Maddeler :

*1-* Terörle mücadelede; Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı gibi uluslararası örgütler bünyesinde kabul edilen belgeleri ve alınan kararları dikkate alan bir yaklaşım sergileyeceğiz.

*2-* BMGK kararlarının etkin bir şekilde uygulanması için FATF tavsiyeleri ile uyum içerisinde hukuki çerçevenin düzenli takibini yapacağız.

Ne mi denilmek isteniliyor? 

1. Uluslararası kuruluşlara göre terör listesinde olmayan örgütler uyum politikaları çerçevesinde bizim tarafımızdan da terör örgütü kapsamında yer almayacaklar. Birinci madde ile YPG-PYD, FETÖ başta olmak üzere uluslararası kuruluşlar tarafından terör örgütü sayılmayan örgütlerin varlığı maddeleri tartışmaya açılıyor.

2. BMGK kararlarının uygulanması ve FATF tavsiyelerine uyum, sınır güvenliği ve ulusal çıkarlar için atılan adımlardan dolayı Türkiye'yi savaş suçlusu, buna bağlı olarak tazminat ödemek zorunda kalan ülke konumuna düşürebilir. Bahsi geçen maddelerin uygulanması sonucunda Suriye, Libya ve Irak’tan çekilmeye ve ilgili ülkelere tazminat ödemeye mahkum duruma düşürülebilir! 2000 maddeden oluşan bir mutabakat metninden çok ve saklı gerçekler bizim dikkatimizi çekmelidir. Kocaman bir paragraf okuturlar sınavlarda oysa cevap olarak kısa bir cümleyi bulmamızı isterler.

Örneğin; Bu paragrafın ana teması nedir? ...

Şimdi bende bu soruyu yineliyorum.

"Mutabakat metninin ana teması nedir?