Türkiye Komünist Partisi ve Sosyalist Meclisler Federasyonu, 31 Mart 2024'teki yerel seçimlere yönelik önemli bir açıklama yaparak, Kadıköy Belediye Başkan adaylarını duyurdu.

Türkiye'de yeni bir yönetim anlayışına duyulan ihtiyaca vurgu yapılan açıklamada Fatih Mehmet Maçoğlu'nun, daha önceki başarılarıyla öne çıkan bir isim olduğu ve bu yeni belediyecilik anlayışını temsil edebileceği ifade edildi.

Bir kız çocuğunun ölümüne sebep olmuştu! İBB çukuruna adli soruşturma! Bir kız çocuğunun ölümüne sebep olmuştu! İBB çukuruna adli soruşturma!

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Fatih Mehmet Maçoğlu’nun Kadıköy Belediye Başkan Adaylığı hakkında Türkiye Komünist Partisi ve Sosyalist Meclisler Federasyonu ortak açıklamasıdır. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler sonuçları itibarıyla; düzen partileri arasında ya da kendi içlerinde kent rantının nasıl yönetileceği ve kimler tarafından paylaşılacağı üzerinden şekillenmektedir. Halkın yerel yönetimlere oy kullanmak dışında her biçimdeki katılımını dışlayan, alt yapı ve üst yapı hizmetlerinin yerine getirilmesi, emekçilerin hakları, barınma, ulaşım, eğitim, kültür ve sanat alanları başta olmak üzere toplumun mutluluğunu, sağlık ve refahını merkeze koymak yerine, belediyeleri bir şirket gibi görüp kâr ve rant odaklı bir kurum olarak kurgulayan bu anlayışı değiştirmek zorundayız."