Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD’nin terör örgütü PKK/YPG ile Kamışlı’da gerçekleştirdikleri tatbikata ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

Yapılan açıklamada, “15-17 Ağustos tarihlerinde ABD ve PKK/YPG terör örgütü Haseke/Kamışlı’da ortak silahlı tatbikat gerçekleştirmiştir. ABD’nin, DEAŞ’la mücadele bahanesiyle PKK/YPG terör örgütüne desteği devam etmektedir. Bir terör örgütüyle başka bir terör örgütü kullanılarak mücadele edilemez. Yani, terörle mücadele teröristlerle yapılmaz. Dost ve müttefik ülkelerden beklentimiz; PKK/YPG terör örgütüne yapılan yardım ve desteğin durdurulması ve terörle mücadelemize samimi destek verilmesidir.” denildi.

UKRAYNA LİMANINDAN ÇIKAN GEMİ VE TAHIL GİRİŞİMİ
Gazetecilerin, Ukrayna’dan yola çıkan bir geminin İstanbul’a ulaştığını belirterek yeni bir güzergah oluşup oluşmadığını hatırlatması ve Rusya’nın da Türkiye ve Katarla üçlü mekanizma teklif ettiği iddialarına ilişkin olarak Bakanlık kaynakları özetle şunları söyledi:

“Tahıl Girişimi ilgili bizim duruşumuz net. Daha önce başarısı, faydası ispatlanmış Tahıl Girişimi’nin dörtlü olarak devam etmesinden yanayız. Bunun dışındaki alternatiflerin  şuanda gündemimizde olmadığını hep ifade ettik. Ukrayna geçen hafta inisiyatif alarak bir gemisini yola çıkardı. İstanbul Boğazı’na kadar güvenli şekilde gelmiş ticari gemilerin boğazlardan geçmesi için herhangi bir engel söz konusu değil. Burada önemli olan çatışma ortamından bu gemilerin emniyetli şekilde boğaza kadar gelmeleri. Şuana kadar da başka bir gemi çıkışı olmadı. Ve bunun alternatif bir yol olabilmesi için sürekli hale gelmesi lazım. Rusya’nın bundan sonra çıkacak gemilere karşı tavrının ne olacağını kimse bilmiyor. Onun için biz tekrar duruşumuzu ifade edelim ve Tahıl Girişimi’nin dörtlü olarak, devamından yana olduğumuzu ifade edelim."