İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesini hedef aldı.

Selçuk Bayraktar: Mücadelemizden dönmeyeceğiz! Selçuk Bayraktar: Mücadelemizden dönmeyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile habere tepki gösterdi:

"NATO Zirvesi öncesi Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Sayın Bilal Erdoğan'a yönelik manipülasyon ve yalan haber yapan Reuters haber ajansını kınıyorum. Herkes bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti uluslararası hukuk çerçevesinde milli menfaatleri ile hareket eder."

Öte yandan bakanlardan ve siyasilerden de Reuters'a peş peşe tepkiler geldi.

Reuters'un haberine bakanlardan ve siyasilerden gelen tepkiler şu şekilde;

NUMAN KURTULMUŞ: HANGİ MERKEZLER TARAFINDAN KURGULANDIĞINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: NATO zirvesi öncesi Türkiye’nin ilkeli tutumuna karşı masa başında hazırlandığı apaçık belli, gerçek dışı bir haberi yayınlayan Reuters'i kınıyorum.

Yalan ve iftiralarla bezenmiş bu haberlerin hangi merkezler tarafından kurgulandığını çok iyi biliyoruz.

Ülkemize yönelik tüm algı operasyonlarına karşı aziz milletimiz her zaman doğrunun ve gerçeğin yanında yer almıştır.

BAKAN MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ: GAZETECİLİK ADINA BIR UTANÇ VESİKASI
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: Reuters’ın Sayın Cumhurbaşkanımız ve ailesini hedef alan ve herhangi bir dayanağı olmayan karalama kampanyası, gazetecilik adına bir utanç vesikasıdır.

Mesnetsiz içeriklerle dolu metinde “teyit edemedik” ifadesini kullanarak kendini yalanlayan etik dışı sözde habercilik anlayışını kınıyorum.

YILMAZ TUNÇ: KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Haberin içinde hem "teyit edemedik" diyeceksiniz hem de buna rağmen teyit edemediğiniz içeriği haberleştirerek Sayın Cumhurbaşkanımız ve ailesi hakkında itibar suikastına yöneleceksiniz.

Kaldı ki, demokratik hukuk devletlerinde ve uluslararası hukukta basın özgürlüğünün sınırları bellidir ve yalan haberle şahsiyet haklarının ihlali kesinlikle kabul edilemez.

FAHRETTİN ALTUN, YALAN HABERİN ZAMANLAMASINA DİKKAT ÇEKTİ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Şunu çok net şekilde vurgulamak isteriz ki, Türkiye’ye baskı yapmak amacıyla Türkiye karşıtı lobi ve kamu otoritelerince yönlendirilen bu operasyonel haber, Türkiye’nin ilkesel tutumuna asla zarar veremeyecektir.

Altun, haberin NATO liderler zirvesi öncesinde yayımlanmasının akla ciddi soru işaretleri getirdiğini de kaydetti.

ÖMER ÇELİK: REUTERS SİCİLİNE KARA BİR LEKE OLARAK KAZINMIŞTIR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve ailesine dönük kirli saldırıların bir yenisine Reuters Haber ajansı imza atmış. Masa başında hazırlanmış ve siyasi bir amaca dönük mesnetsiz iddialar ile dolu bu sözde haberi nedeniyle Reuters haber ajansını ve sorumsuz yönetimini şiddetle kınıyoruz.

Reuters, temel basın-yayın ilkelerine riayet etmeksizin yayınladığı bu kirli metin ile gazetecilik örtüsü altında siyasi amaçlı bir kara propaganda üretmiştir. Yayınlanan sözde haber, Reuters’in siciline kara bir leke olarak kazınmıştır.

Medya ve algı operasyonlarıyla sözde habercilik yapmaya kalkışan odaklara gereken ders defalarca verilmiştir. Kara propoganda odakları bundan sonra da aynı sonuçla karşılaşmaya devam edeceklerdir.

BİNALİ YILDIRIM: ASLA EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım: Manipülasyon ve yalan haber yapan Reuters haber ajansını kınıyorum.

Mesnetsiz iddialarla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ve ailesini yıpratmaya çalışanlar asla emellerine ulaşamayacaklar.