Şuan Erzincan 3. Ordu Komutanlığı'nda Kurmay Başkanı ve Erzincan Garnizon Komutanı olarak görev yapan Ala, "Ciğer acısı nasıl olur bilir misiniz? Ben orada hissettim" dedi.

15 Temmuz'da neler yaşandı?

İstanbul'daki Kartaltepe Kışlası Komutanı Piyade Albay Davut Ala, hain darbe girişimi sırasında çıkan çatışmada 7 kurşunla vurulmasına rağmen kışlasını darbe yanlısı askerlere teslim etmedi.

Ramazan Bayramı'ndan kısa süre önce Kartaltepe Kışlası Komutanı olarak görevlendirilen Piyade Albay Davut Ala, 15 Temmuz’da akşam saatlerinde Zeytinburnu'ndaki lojmanına gitmek üzere yoldayken bir astsubaydan darbe girişiminin haberini aldı. Bu habere inanmayan Ala, evine gittiğinde tankların caddelere çıktığı görüntüleri görünce tedirgin oldu. Sokağa çıkan tankların kendi kışlasının tankları olduğunu fark eden Ala, daha sonra iletişime geçtiği Kurmay Albay Sait Ertürk ile istişare toplantısı yaptıktan sonra darbeci olmayan komutanların bilgisi dâhilinde verilen emirleri yapmaya karar verdi.

Polis ekiplerinin nizamiyeyi kapatması üzerine dışarı çıkmak için vali yardımcısı ile temasa geçen Davut Ala, kısa bir süre sonra Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğünden 3 kişilik polis ekibinin gelmesiyle yola çıktı.

Sağ tarafı paramparça oldu

Kışlaya vardıktan sonra silah kuşanan Ala ve ekibi, tugay karargâhına gitti. Darbeci komutanların tugay karargâhını terk ettiğini gören Ala ve arkadaşları kışlaya geri döndüklerinde karşılarına çıkan darbeci askerlerle çatışmaya girdi. Çatışmada Sait Albay ve bir polis yaralandı. Yardım için yanlarına giden Piyade Albay Davut Ala da elinden ve karın bölgesinden yaralandı. Yaralı olduğu halde darbeci askerleri vurma düşüncesiyle helikopterin yanına gitmek isteyen Ala, vücudunun 7 yerinden yaralandı. Bir parmağı koptu, karaciğerinin yarısı gitti, diyaframı delindi, kaburgasının bir bölümü kırıldı. Sağ tarafı tamamen paramparça olan Ala, 10 gün yoğun bakımda kaldı.