Habervakti.com Genel Koordinatörü Bülent Deniz'in hazırlayıp sunduğu, yazarımız Abdurrahman Dilipak'ın sıcak gündeme dair çarpıcı değerlendirmelerde bulunduğu Derin Gerçekler yine konuşulmayanları gündeme getirdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Antakya Yahudi Toplumu Başkanı Şaul Cenudioğlu ve eşi Tuna Cenudioğlu da hayatını kaybetmiş, tarihi Antakya Sinagogu da ağır hasar görmüştü. İsrailli arama kurtarma ekipleri, sinagogun enkazında çalışma yaptığı sırada ekiplerin dışında birilerinin  Tanah’ın bir bölümü sayılan Ester Kitabı parşömenlerini İsrail'e kaçırdığı ortaya çıkmış ve akabinde Türk Yahudi Toplumu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İlgili Ester (Kitabı) parşömeni İsrail’den teslim alınıp Hahambaşılığımızda muhafaza altındadır. Antakya sinagogumuzun tadili sonrası yuvasına dönecektir.” ifadelerini kullanmıştı.

Habervakti.com Genel Koordinatörü Bülent Deniz'in hazırlayıp sunduğu gündem belirleyen program Derin Gerçekler'de İsrail'e kaçırılan parşömenler hakkında Yahudi asıllı iş adamı Doğan Kasadolu ve yazarımız Abdurrahman Dilipak konuya dair çarpıcı açıklamalar ve yorumlarda bulundu.

BU CÜRETİ KİM NEREDEN ALIYOR?

Habervakti Genel Koordinatörü Bülent Deniz götürülen parşömenler hakkında ''Bu topraklardan bu topraklarda yaşayan Yahudi, musevi topluluğuna ait Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın bırak bir parşömenini bir kippasını bile götüremezsiniz. Bu cüreti kimler nereden nasıl alıyor?'' ifadelerini kullandı.

Yahudi asıllı iş adamı Doğan Kasadolu ise, ''Şu aşamada yurt dışından gelen pek çok ekip var, bu ekiplerin zaman zaman basında bir takım casusluk faaliyetlerinde bulundukları yönünde iddialarda bulunulmuştur. İsrail'den gelen bu eseri yurt dışına götüren şahsın çok hassas davranıp bunu reddetmesi gerekirdi'' açıklamasında bulundu.

Yazarımız Abdurrahman Dilipak ise konuya dair,  ''Haçlı seferlerine bakmak lazım, Kudüs'ü kim işgal etti soydu ona bakmak lazım, en son İstanbul'u  işgal eden Latin işgali dönemine bakmak lazım ondan sonra da İngiliz ve Fransızların, Rusların yakın tarihteki  İstanbul'u işgallerine bakmak lazım'' şeklinde konuştu.

HABERVAKTİ GÜNDEME GETİRMİŞTİ

İsrailli arama kurtarma kuruluşu ‘ZAKA’ gönüllüsü binbaşı Haim Otmazgin, kutsal metnin bu tarihi nüshasını ‘yanlış ellere geçmesini önlemek için’ teslim aldığını öne sürmüştü. 5Gvirusnews ve Habervakti'nin gündeme getirdiği olayın ardından yaşanan tepkilerin ardından İsrail'e kaçırılan parşömenlerin Türkiye 'ye iade edildiği söylendi.