Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine yönelik bazı suçlamalarla sosyal medyada tanınan Ali Yeşildağ hakkında Yunanistan'da Yargıtay iade kararı verdi. 

Yunanistan Kathimerini Gazetesi'nin haberine göre, mahkeme bugün açıkladığı kararında, 54 yaşındaki Ali Yeşildağ'ın Türkiye'ye sınır dışı edilmesine yönelik itirazını reddetti.

ADALET BAKANI ONAYLAYACAK

Haberde, kararın uygulanabilmesi için Yunanistan Adalet Bakanı Yorgos Floridis tarafından onaylanması gerektiği belirtilirken, ayrıca Yeşildağ ve ailesinin, iade kararına karşı bir üst yargı merciine başvurmayı planladığı ifade edildi.

Kasım 2023'te Türkiye-Yunanistan sınırını kaçak yollarla geçtiği iddia edilen Ali Yeşildağ'ın Ferecik'te yakalandığı bilgisine yer verilen haberde, Yeşildağ'a karşı Türk Interpol'ünün 1986'da 17 yaşındayken işlediği iddia edilen soygun ve cinayet suçlarından dolayı bir yakalama emri çıkardığı hatırlatıldı.

Gazi Üniversitesi'nde ırkçı grup, Gazze'ye destek verenlere saldırdı Gazi Üniversitesi'nde ırkçı grup, Gazze'ye destek verenlere saldırdı

Kathimerini, Yeşildağ'ın 40 yılı aşkın bir süre boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesiyle yakın ailevi ve iş ilişkileri bulunduğuna vurgu yaparken, "Ancak 2023 yılında, hem kardeşleriyle hem de Türkiye Cumhurbaşkanı ile ilişkilerinin bozulduğu bir dönemde, Yeşildağ'ın YouTube videoları aracılığıyla Erdoğan'ı yolsuzlukla suçladığı" ifadesine yer verdi.