Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Pendikspor ile karşılaştı. Sarı-Lacivertlier karşılaşmayı 5-0 kazanarak Süper Lig'deki galibiyet serisini 10 maça çıkardı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan sarı-lacivertliler 31. dakikada Erdem Canpolat'ın kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. 42. dakikada bu kez İrfan Can Kahveci topu ağlara gönderdi. Fenerbahçe bu golle ilk yaryı 2-0 önde kapattı.

Edin Dzeko hat trick yaptı!

İkinci yarıda da baskılı ve bol pozisyonlu bir oyun ortaya koyan sarı lacivertlilerde Edin Dzeko karşılaşmanın 65. dakikasında skoru 3-0'a getiren golü kaydetti. Boşnak yıldız 77. dakikada bir kez daha sahne alarak kendisinin 2. takımının 4. golünü kaydetti. Maç böyle bitecek derken Dzeko 87. dakikada hat trick yaparak skoru 5-0'a taşıdı. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 5-0 galip ayrıldı.

Fenerbahçe haftaya Trabzonspor karşısında

Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 30'a yükselterek zirveyi Galatasaray'dan devraldı. 7 puanda kalan Pendikspor ise 18. sırada bulunuyor.

Pendikspor gelecek hafta deplasmanda İstanbulspor ile karşılaşacak. Fenerbahçe haftanın dev maçında sahasında Trabzonspor'u konuk edecek.

Ligde seri 10 maça çıktı

Sarı-lacivertliler, sezona Gaziantep FK galibiyetiyle başlarken, sırasıyla Samsunspor, MKE Ankaragücü, Antalyaspor, Alanyaspor, RAMS Başakşehir, Çaykur Rizespor, Kasımpaşa ve Hatayspor maçlarından 3 puanla ayrıldı. Pendikspor mücadelesinden de galip ayrılan Fenerbahçe, ligde galibiyet serisini 10 maça çıkardı. Bu süreçte 29 gol atan Kanarya, kalesinde ise 5 gol gördü.

Süper Lig’in 2009-2010 sezonunda ilk 8 maçta 8 galibiyet alarak, en iyi sezon başlangıcına imza atan sarı-lacivertliler, bu sezon bu seriyi 10 maça çıkararak rekoru geliştirdi.

Fred oyuna devam edemedi

Mücadelenin ilk bölümünde sarı-lacivertlilerde sakatlık şoku yaşandı. Brezilyalı orta saha Fred, girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kalarak, sakatlık geçirdi. Sağlık ekiplerinin ilk kontrolünün ardından devam edemeyen Fred’in yerine teknik direktör İsmail Kartal, 9. dakikada Miha Zajc'ı sahaya sürdü.

Pendik'te Fenerbahçe taraftarları balkonlarından maçı takip etti

Pendik Stadı, yenilenme çalışmasının tamamlanmasıyla ligde bu sezon evinde ikinci maçına çıktı. Mücadelenin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na dek gelmesi sebebiyle tribünlerde Türk bayrakları dağıtılırken, çevre binalarda da Türk bayraklarının asıldığı görüldü. Ön cephesi stadyuma bakan binalarda vatandaşlar balkonlarına Fenerbahçe bayrakları asarken, karşılaşmayı da evlerinden takip etti.

Yunan basını duyurdu: Fatih Terim kovuluyor Yunan basını duyurdu: Fatih Terim kovuluyor

100. yıla özel forma

Fenerbahçe, Pendikspor ile oynanan mücadeleye Cumhuriyet'in 100. yılına özel formayla çıktı. Sarı-lacivertlilerin 1923 yılında giydiği formadan esinlenilerek tasarlanan formanın ön bölümünde Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi yer alıyor. Formanın sırt kısmında ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önünde Cumhuriyetin 6. yılında çekilen fotoğraf bulunuyor.

Siltaş Yapı Pendikspor: 0 - Fenerbahçe: 5

Stat: Pendik

Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mehmet Emin Tuğral, Süleyman Özay

Siltaş Yapı Pendikspor: Erdem Canpolat, Erdem Özgenç (Dk. 84 Serkan Asan), Berkay Sülüngöz, Welinton, Sequeira, İbrahim Akdağ (Dk. 74 Kappel), Vukovic, Halil Akbunar (Dk. 46 Diaby), Gökcan Kaya (Dk. 74 Lusamba), Çekici (Dk. 46 Görkem Bitin), Erencan Yardımcı

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel (Dk. 78 Mert Müldür), Samet Akaydın (Dk. 84 Crespo), Becao (Dk. 46 Oosterwolde), Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Fred (Dk. 9 Zajc), İrfan Can Kahveci (Dk. 78 Kent), Szymanski, Tadic, Dzeko

Goller: Dk. 30 Erdem Canpolat (Kendi kalesine), Dk. 42 İrfan Can Kahveci, Dk. 65, 77 ve 87 Dzeko (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 23 Osayi-Samuel, Dk. 73 İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Dk. 23 İbrahim Akdağ (Siltaş Yapı Pendikspor)