Sosyal medyada yayınlanan videolarda bayrak açarak gündeme gelen 515 Haşimi çeteleri vatandaşlar tarafından yeniden merak edilmeye başlandı.

Özellikle bıçak ve silahla çektikleri tehdit içerikli videolardan sonra kullanıcılar Haşimilerin akıbetini daha çok araştırmaya başladı.

Haşimiler kimdir?

Haşimiler, Hazreti Muhammed (S.A.V)'in büyük büyükbabası Haşim bin Abdimenaf'tan ismini alan bir hanedandır.

515 çete

Nedir bu 515 Haşimi veya başka bir isimle 515 Suriye?

515, kayıtlara göre Birinci Dünya Savaşı esnasında İngiliz desteğiyle Osmanlı Devleti'ne isyan etmiş Haşimileri sembolize eden bir rakam olarak karşımıza çıkıyor.

Ayrıca 515 rakamı, Al Naim, Kariyş, Seliym, Heziyl ve Kenani aşiretlerinin de sembolü olarak kabul edilmektedir. Bu aşiretlerin aşırı Arap milliyetçiliğini de savunduğu bilinmektedir.

515 çete 3

Haşimiler, savaş sırasında İngilizlerin desteğiyle Arap Yarımadası'nın kontrolünü ele geçirmiş ardından Suudi Hanedanlığına gerçekleştirilen isyan sonucu kontrolü kaybetmişlerdir.

Sonra da Başta Ürdün ve Suriye olmak üzere Orta Doğu'daki ülkelere dağılmışlardır.

suriyeli yürüyüşü

Seyhan'da yürüyüş yaptılar!

Seyhan ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde Suriyeli bir grubun sokakta, ellerinde döner bıçakları ve sopalarla yürüdüğü anlar, yine Suriyeli bir kişi tarafından geçtiğimiz yıl sosyal medyada paylaşılmiştı. Görüntülerin yayılmasının ardından olayla ilgili haklarında soruşturma başlatılan şüphelilerin tespitine çalışan polis, eşkalleri belirlenen 2022 yılında 20 kişiyi gözaltına almıştı.

Olayla ilgili çalışmada şüphelilerin, Suriye’de Arap milliyetçiliğini savunan 5 farklı aşiretin mensuplarından oluşan ve kendilerini "515 Haşimi" olarak tanıtan grupta yer aldığı, aralarında uzun süredir fikir anlaşmazlığı yaşandığı belirlenmişti. 515 sayısının da Arap Haşimiler Devleti'nin sembolü olduğu tespit edilirken, gözaltına alınan 20 Suriyeli de haklarında yapılan işlemlerin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu