İsrail'in Gazze'deki soykırımına her türlü desteği koşulsuz olarak veren ABD'den tepki çeken bir karar daha geldi. ABD Temsilciler Meclisi'nde Siyonizm karşıtlığının Yahudi karşıtlığıyla eşit olduğunu iddia eden yasa tasarısı kabul edildi. 

Kabul edilen sembolik tasarıyla ilgili yapılan oylamada 311 evet oyuna karşılık 14 hayır oyu kullanılırken, 92 Demokrat ise çekimser kaldı. Alınan kararla birlikte ABD'de Siyonizme karşı çıkan herkes antisemitik yani Yahudi düşmanı ilan edilebilecek. 

ANTİSİYONİZM İLE ANTİSEMİTİZMİ EŞİTLEDİLER

'Netanyahu, UCM'nin kendisi hakkında çıkarabileceği tutuklama emri konusunda çok gergin' 'Netanyahu, UCM'nin kendisi hakkında çıkarabileceği tutuklama emri konusunda çok gergin'

Antisiyonizmin antisemitizm ile eşit olduğu savına yer verilen tasarıda, ABD’de ve dünyanın farklı ülkelerinde yükselen Yahudi karşıtlığına dikkat çekilirken, Hamas’ın 7 Ekim’de düzenlediği saldırılar tasarının merkezinde yer aldı.

CNN Türk Muhabiri Yunus Paksoy, ABD Temsilciler Meclisi'nde alınan kararla ilgili şu paylaşımı yaptı: 

"ABD Temsilciler Meclisi’nin dün kabul ettiği akıllara durgunluk veren karar: "Siyonizm karşıtlığı, Yahudi karşıtlığıdır" maddesi içeren karar kabul edildi. 311-14 oyla 92 Demokrat ise antisemitik olarak yaftalanmaktan korktuğu için çekimser kaldı İsrail politikaları ve siyonizm eleştirisi anti-semitizm oldu"