Süper Lig'in 13. haftasının kapanış gününde Trabzonspor'un Sivasspor'a konuk olduğu mücadele 3-3'lük beraberlikle sonuçlandı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

"Gollerden sonra reaksiyon verdik"

Yedikleri gollere değinen Avcı, "Sivasspor değişik bir oyuna geçmişti. Alanda karşılayan, topa sahip olmayı felsefe edinmiş. Ligimizin geçişten en iyi pozisyon bulan takımıydı. Bunu bilmemize rağmen 3 tane geçişten gol yedik. Biz kaçırdık, o top döndü gol oldu. Final paslarında sıkıntı yaşadık. Rakibe daha temaslı bir oyun oynamamız lazım. Gollerden sonra reaksiyon verdik. Geriye düşüncü kopmalar oluyordu, bugün itibariyle iyi reaksiyon verdik. Opsiyonları doğru kullandığımızda sonuca gidebildik" dedi.

"Tepki veren bir Trabzonspor'a döndük"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ergin Ataman'a geçmiş olsun telefonu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ergin Ataman'a geçmiş olsun telefonu

Keyifli bir maç olduğun söyleyen deneyimli teknik adam, "İkinci yarı oyunun geneline hükmetsek de basit hatalarla goller yedik. Bu işin içinde bunlar var. Son bölümde benim takımım normalde o pozisyonları vermez. Kırılmaların çok olduğu bir Trabzonspor'dan tepki veren bir Trabzonspor'a döndük. Çok çalışacağız, çok tekrar edip en iyisini yapmaya çalışacağız. Sivasspor deplasmanı zor. Pazartesi akşamına yakışır bir maç oldu. Bir antrenör için aksiyonu bol olan bir maç oldu. Önümüzdeki Kayserispor maçına odaklanacağız" ifadelerini kullandı.

Rayyan Baniya'nın sakatlığı sonrası yaptıkları Trezeguet değişikliğine değinen 60 yaşındaki çalıştırıcı, "Dışarıdan bakıldığında çok cesaretli hamle yaptık. Baniya'ya bir darbe geldi, ağrısı vardı. Onu çıkarınca Mendy'i geriye çektik. Teknik anlamda cesaretli bir hamle yaptık. Oyun bunu gerektiriyordu. Teknik hamlemiz doğruydu, cevap da verdik ama olmadı. Futbol anlar oyunudur. Ya sana döner ya da rakibe. Çok çalışıp gelişeceğiz. Başka şansımız yok" sözlerini sarf etti.