Aileleri Hamas tarafından rehin tutulan İsrailliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak yardım istedi. 

CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün haberine göre, mektupta "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgenin büyük güçlerinden birinin lideri olduğu" belirtilerek, "Büyük destekte bulunabileceğiniz eşsiz bir konuma sahip olduğunuzu düşünüyoruz" denildi. 

İsrailli ailelerin mektubunda şu ifadeler yer aldı: 

"Ekselansları, 7 Ekim'de kaçırılan ve Hamas tarafından rehin tutulan rehinelerin ailesi olarak benzeri olmayan acı ve ızdıraba yol açan bu krize insanı bir müdahalede bulunmanızı istiyoruz. Kaçırılmalarından beridir çocuklarımız, eşlerimiz ve yaşlı ebeveynlerimizle iletişim kuramıyoruz. Kendilerinden hiçbir haber alamadık. 

Bölgenin büyük güçlerinden birinin lideri ve Orta Doğuda ve Müslüman dünyasında geniş etkisi olan biri olarak büyük destekte bulunabileceğiniz eşsiz bir konuma sahip olduğunuzu düşünüyoruz. Çocuklarımızın, kardeşlerimizin ve ebeveynlerimizin nerede olduklarını bilmiyoruz.

Sağlık durumlarından ve hayatta olup olmadıklarından haberimiz yok. Korkunç bir acı altındayız. Sizin de bildiğiniz gibi zaman çok önemli. Her geçen saat rehinelerin durumunun kötüleştiğinden endişeleniyoruz.

Bu yüzden sizlere tüm gücünüzle rehinelerin hayatta olup olmadığını öğrenmeniz, tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak için aracı olmanız ve derhal salıverilmelerini sağlamak için sizden insani bir istekte bulunuyoruz.

Saygılarımızla,

Adıyaman'da bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit Adıyaman'da bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit

Rehineler ve kayıp aileler forumu adına
Meirav Lesham Gonen - Romi’nin annesi
Malki Shem-Tov, Ömer’in babası."