AK Parti Manisa İl Başkanı Süleyman Turgut, yaptığı yazılı açıklamada, genç yaşta hayatını kaybeden Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın vefatının derin üzüntüye neden olduğunu belirterek, merhum başkana Allah’tan rahmet; ailesine, Manisalılara ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne başsağlığı diledi.
AK Parti olarak siyasette etik duruşu ve insani sorumluluk anlayışını önemsediklerini vurgulayan Turgut, daha önce Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in vefatı sonrası yapılan seçim sürecinde de aday çıkarmama kararı aldıklarını hatırlattı.
Turgut, “Aynı hassasiyet, aynı vicdani yaklaşım ve aynı siyasi etik anlayışıyla Şehzadeler Belediye Başkanımızın vefatı sonrası oluşan süreçte de AK Parti olarak aday çıkarmama kararı almış bulunuyoruz. Bu kararımız, siyasi rekabetten öte Manisa’nın birlik ve beraberliğini, toplumsal vicdanı ve ortak değerlerimizi önceleyen bir duruşun ifadesidir.” dedi.

Kanser hastalığından vefat eden Manisa, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay
MHP’DEN CHP ADAYINA DESTEK
MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner de yazılı açıklamasında, cuma günü belediye meclisinde yapılacak başkanlık seçiminde aday çıkarmayacaklarını ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin çıkaracağı adaya destek vereceklerini duyurdu.
Tosuner, MHP’nin devlet ciddiyeti, demokrasiye saygı ve Gülşah Durbay’ın hatırasına hürmeten hareket ettiğini belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin çıkaracağı adaya meclis üyelerimiz destek verecektir. Bu karar herhangi bir siyasi pazarlığın değil, millet iradesine ve yerel yönetim istikrarına duyulan sorumluluğun sonucudur.” ifadelerini kullandı.





