AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, gazetecilerle bir araya geldi.

"AK PARTİ KILIÇDAROĞLU'NA MİLLETVEKİLLİĞİ YOLUNU AÇAR MI?"
Gündeme dair açıklamalarda bulunan Yenişehirlioğlu'na "2003 yılında dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekili seçilme yasağının kaldırılmasına verdiği desteğe karşılık, bugün AK Parti’nin Kemal Kılıçdaroğlu’na milletvekilliği yolunu açma gibi bir planı olur mu?" sorusu soruldu.

"CUMHURBAŞKANIMIZA İLETECEĞİM"
Yenişehirlioğlu, bu soruya karşılık "Şık olur, güzel olur. Aklıma enteresan bir şey getirdi. Ben bunu Cumhurbaşkanımıza ileteceğim, karar onlarındı" yanıtını verdi.

Yenişehirlioğlu'nun cevabı şöyle oldu:

"Kılıçdaroğlu’nun Meclis'e taşınma mevzusunu bilmiyorum ama bu şık olabilir şahsen. AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili olarak söylemiyorum, Bahadır Yenişehirlioğlu olarak söylüyorum, şık olur, güzel olur. Aklıma enteresan bir şey getirdi. Ben bunu Cumhurbaşkanımıza ileteceğim, karar onlarındır. Bu toplum barışı açısından, bir anayasa girişiminde bulunduğumuz süreçte şık ve güzel olur, bakalım.

YENİ ANAYASA MESAJI

Yenişehirlioğlu, Türkiye Yüzyılı'na yakışacak yeni, sivil bir anayasayı millete kazandırmanın gayreti içinde olacaklarını belirterek, "Bütün şartları zorlayacağız. Baktık ki olmuyor, milletimize gideceğiz." dedi.

"Yerel seçimlerde de istediğimiz başarıyı yakalayarak artık tam anlamıyla yeni bir döneme başlamak istiyoruz." diyen Yenişehirlioğlu, yeni yasama döneminde kendilerini yoğun bir mesainin beklediğine işaret etti.

Türkiye Yüzyılı'nda yeni ve sivil bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu, bu yasama döneminde en önemli gündemlerinden birinin yeni anayasanın hazırlanması olacağını aktaran Yenişehirlioğlu, şunları kaydetti:

"28. dönemde yeni, tamamen sivil bir anayasayı, ülkemizin huzurunu güçlendirecek, milletimizin refahını yükseltecek, hukukun üstünlüğünü, çoğulculuğu, adaleti, hakkaniyeti tahkim edecek, her bir vatandaşımızın özgürlüklerini garanti altına alacak, gençlerimizin geleceklerine umutla bakmalarını sağlayacak, özetle Türkiye Yüzyılı'na yakışacak şekilde hazırlayarak yeni bir sivil anayasayı milletimize kazandırmanın gayreti içinde olacağız. Bütün şartları zorlayacağız. Baktık ki olmuyor, milletimize gideceğiz.

Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yeni bir döneme hazırlanan Türkiye Cumhuriyeti’ne, darbe anayasası ile yönetilmek yakışmamaktadır. Bu sebeple yeni dönemde, darbecilerin mahsulü olan 1982 Anayasası’nın yerine çağımızın gereklerine uygun, sivil, demokratik ve Cumhuriyet'imizin 100. yılına yaraşır bir anayasa için yoğun bir şekilde çalışma yürüteceğiz."

''EKONOMİK GÖSTERGELER BÜYÜDÜ''

Yenişehirlioğlu, Türkiye'nin ekonomik göstergelerinin de 6 Şubat'ta yaşanan deprem afetine ve küresel ticaretteki küçülmeye rağmen büyüdüğüne dikkati çekerek, pek çok uluslararası kuruluşun Türkiye ile ilgili tahminlerini olumlu yönde revize ettiğini anlattı.

TEŞKİLATLARDA 'YENİ KADRO'

CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular

Yerel seçimler öncesi AK Parti il ve ilçe teşkilatlarında yönetim değişikliklerine gittiklerini hatırlatan Yenişehirlioğlu, yeni kadroların yüksek motivasyonuyla yerel seçimlere hazırlandıklarını ifade etti.