MSB kahreden haberi duyurdu! 1 askerimiz şehit oldu MSB kahreden haberi duyurdu! 1 askerimiz şehit oldu

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Ocak Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklayacak. Kulislerde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un adı öne çıkıyordu.

Murat Kurum’un sosyal medyaya videosu yansıdı. Görüntülere göre Murat Kurum ekip arkadaşlarının tebriklerini kabul ediyor.

Kurum, 16 milyon İstanbullu için yola çıktığını söylüyor ve kentin deprem sorununu çözeceğini vaat ediyor.

Murat Kurum’un konuşması şöyle:

“Ekibimizle, tüm arkadaşlarımızla birlikte çıkacağız. 16 milyon İstanbullu için çıkacağız. Burada İstanbul’un bu karmaşasını, düzensizliğini, insanlarımızın deprem riski kaygısını hep birlikte ortadan kaldırmak için tüm ekibimizle, tüm arkadaşlarımızla -ki benimle birlikte çalışıyorsunuz.”

MURAT KURUM KİMDİR?
1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı.1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.

1999 - 2005 yılları arasında çeşitli özel kuruluşlarda çalıştı. 2005 – 2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı’nda Uzmanlık, 2006 - 2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü, 2009 – 2018 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2018 – 2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinin ardından 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçildi.

Evli ve 3 çocuk babası olan Kurum, İngilizce biliyor.