Özel, Kılıçdaroğlu ile görüşecek Özel, Kılıçdaroğlu ile görüşecek

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 6'lı masa adayının kim olacağı konusunda aylarca toplantılar yapan liderler arasında Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmayan, masadan kalkıp yeniden oturan Meral Akşener'in, yaşanan seçim mağlubiyetinin ardından derin bir sessizliğe bürünmesi dikkatlerden kaçmadı. 

Meral Akşener'in çok kısa bir süre içerisinde sessizliğini bozarak 6'lı masayı yerden yere vurarak masadan yeniden ayrılacağı iddiası gündeme oturdu.

SAYMAZ: AKŞENER İTTİFAKTAN ÇIKTIKLARINI AÇIKLAYACAK
Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü TV'de katıldığı yayında, İYİP'in Kongre sürecine ilişkin bir kulis bilgisi paylaştı.

İYİP Genel Başkanı Meral Akşener'in parti kongresinde Millet İttifakı'ndan ayrılışını ilan edeceğini öne süren Saymaz, Akşener'in bunu ilan ederken seçim sürecine dair sert, köşeli cümleler kuracağını iddia etti.

Saymaz, "Üslubunun, içeriğinin sert olacağını duyuyorum. Millet İttifakı'yla ayrılığını iddia edecek ve İyi Parti bundan sonra milliyetçi muhafazakar bir üçüncü yol olarak konumlanacak" diye konuştu.

NELER YAŞANMIŞTI?
Kazanacak aday
Meral Akşener, seçimlere Kılıçdaroğlu ile gidilmemesi adına, "Kazanacak adayla gideceğiz ve birinci turda çıkacağız. Hala aynı yerdeyim. Millet İttifakı'nın kazanamama ihtimalini konuşmamız söz konusu değil. Benim bildiğim sayın Kılıçdaroğlu adayın ortak belirleneceğini kendi ilan etti." şeklinde açıklama yapmıştı.

Akşener masadan kalktı
Meral Akşener, ''Görüş ve önerilerimiz kesin bir biçimde reddedildi. Bu aşamada 6'lı masa bir ortak akıl platformu olmaktan çıktı.'' diye konuştu. Partisinin bir dayatmaya mecbur bırakıldığını söyleyen İYİ Parti lideri, ''Buna boyun eğmeyiz." dedi, İmamoğlu ve Yavaş'a da "Millet sizi göreve çağırıyor." diye seslendi.

Akşener masaya geri döndü
Masayı topa tutarak ittifaktan ayrıldığını açıklayan Akşener, daha sonra Kılıçdaroğlu'nun adaylığına boyun eğerek yeniden masaya geri döndü.