Rus basınında yer alan haberlerde, Darya Dugina'nın bulunduğu aracın Moskova'nın Odintsova bölgesinde patladığı belirtilmişti. Dugina'nın patlamada yaşamını yitirdiği ifade edilen haberlerde, Aleksandr Dugin'in olay yerine gittiği kaydedilmişti.

Dün açıklama yapan Moskova, olayın bir suikast olduğunu doğrulamıştı. Tüm dünyanın dikkatini çeken bu haberle birlikle suikastın ayrıntıları gün yüzüne çıkmaya başladı.

Dugin

Dış basından elde edilen bilgilere göre aslında hedefte Aleksandr vardı. Ancak kızı ve eşiyle birlikte onur konuğu olduğu bir malikane toplantısında son anda arabaları değiştirmeye karar verince korkunç ölüm gerçeklemiş. Darya'nın yakın arkadaşı Andrey Krasnov, kazadan sonra, "Darya'yı şahsen tanıyordum. Bu aslında babasının aracıydı, son anda değiştirmeye karar vermişlerdi" sözlerine yer verdi. Başka bir araçta olan ve birkaç dakika sonra aracın yanına giden Aleksandr'ın ise çaresiz fotoğraf karesi manşetlere yansıdı. Aleksandr'ın kederi yüzüne yansımıştı.

dugina_Moment

ESKİ RUS VEKİLDEN FLAŞ İDDİA

Suikasttan ise birkaç saat sonra eski Rus vekil İlya Ponormaryov ise saldırının arkasındaki ismi açıkladığını iddia etti. Ponormaryov, "Bu eylem Ulusal Cumhuriyet Ordusu tarafından gerçekleştirildi" ifadelerine yer verdi.

The Guardian'da ise Ordu'nun manifestosuna yer verildi. Manifestoda Rus hükümeti ile bölgesel yönetimlerin Putin'in 'suç ortağı' olarak tanımlandığı ve "İktidarından vazgeçmeyenler bizim tarafımızdan yok edilecek" denildiği iddia edildi.

Aynı zamanda dün, saldırıyı Ukrayna'nın gerçekleştirdiği iddiaları vardı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin danışmanı Mihaylo Poldolyak, Ukrayna'nın Darya'nın ölümü ile herhangi bir bağının olmadığını ifade etti.

PUTİN'İN 'AKIL HOCASI' OLARAK BİLİNİYOR

Darya'nın babası Alexander Dugin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'akıl hocası' olarak biliniyor. Dugin, uzun zamandır Rusça konuşulan bölgelerin ve diğer alanların Rus İmparatorluğu altında birleştirilmesini savunuyor. Dugin ayrıca ABD'nin yaptırımlar listesine aldığı isimler içinde. Darya da babasının fikirlerini destekliyordu ve devlet televizyonunda bu düşüncelerini dile getiriyordu.