Siyonist terör, Gazze'deki ablukasını ve saldırılarını 210. günde de sürdürdü. Soykırımcı İsrail, dünyada kamuoyu oluşturmak ve savaş suçlarını örtbas etmek için dezenformasyona sıkça başvuruyor.

İsrailli vekilden 'Hamas' itirafı: Tek bir tugayı dahi yok edemedik İsrailli vekilden 'Hamas' itirafı: Tek bir tugayı dahi yok edemedik

Misyonu Siyonistlerin dezonfarmasyonlarını ifşa etmek olan Filistin Diplomasi Merkezi, yayımladığı gün sonu bülteniyle kamuoyunu bölgede yaşananlar hakkında bilgilendiriyor.

İşte Merkez'den yapılan son açıklama:

İşgalci İsrail Sahnesi

Filistin Diplomasi Merkezi, İbrani gazete ve medyasında yer alan içerikleri ve İşgalci İsrail sözde yetkililerin Aksa Tufanı ve Gazze savaşı hakkındaki en önemli açıklamalarını takip ederek, İşgalci İsrail cephesinin günlük bir özetini sunuyor.

Smotrich Netanyahu’ya Saldırıyor: Erdoğan’ın Temsilcilerinin Müzakerelere Katılımını Gizlemek Vatana İhanettir

Maliye Bakanı Bezal Smotrich, cuma öğleden sonra Başbakan Benjamin Netanyahu'ya bir mesaj göndererek, “İsrail düşmanı antisemitist Erdoğan temsilcilerinin” müzakere masasına oturduğuna dair güvenilir bilgiler aldığını iddia etti. Başbakanlık Ofisi şu ana kadar iddiaya yanıt vermedi.

Smotrich, Netanyahu’yu hedef alarak "Masada ABD, Mısır, Katar, Türkiye ve İsrail oturuyor." dedi. ''Erdoğan bir yandan antisemitizmi ve İsrail'e karşı korkunç bir nefreti yayıyor, Lahey'de İsrail'e karşı açılan davaya katılıyor ve İsrail'le ekonomik bağları kesiyor, diğer yandan müzakere ortağı olarak masada oturuyor." Netanyahu'dan buna müsaade ederek sebep olduğu "güçsüz duruş ve ulusal aşağılanmayı durdurmasını" talep etti.

Geçtiğimiz iki hafta boyunca Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye, Hamas'ın diğer üst düzey isimleriyle birlikte Türkiye'deydi. Heyet, İsrail'in ithalat ve ihracatına (ateşkes ilan edilene kadar) limanlarını kapattığını duyuran Erdoğan ve (Hareketi sık sık öven) Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi. Yaşanan bu olaylar ışığında Maliye Bakanı Smotrich’e göre, müzakerelerde Türkiye temsilcileri (şu ana kadar hiçbir kaynakta bahsedilmeyen) yer alıyor ve varlığı kabine üyelerinden gizleniyor.

“Ulus olarak maruz kaldığımız bu küçük düşürücü müzakerelerin bir sınırı yok mu?” diyen Smotrich, “Ortadoğu gücü ve güçlüyü sever, güçsüzlüğü ve rehaveti sevmez. Yaşadığımız bu küçük düşürücü olayların ulusal güvenliğimizi tehdit ettiği çok açık değil mi?” şeklinde konuşmasına devam etti.

Maliye bakanına göre, “İran ve ortaklarının tercih ettiği, dünya barışını tehdit eden, İslam’ın radikal, terörist yolunu benimseyen Erdoğan’ın, uluslararası arenada kınanması ve tüm ilişkilerinin kesilmesi gerekiyor. Müzakerelerde varlık göstermesi bunun aksine, yaptıklarını meşrulaştırmakla birlikte İsrail’in güvenliğine ciddi zararlar veriyor. Erdoğan yalnızlaştırılmalı ve her türlü iletişimine engel olunmalı.”

Konuşmasının sonunda, “Sayın Başbakan, sonu uçurum olan yolun neredeyse sonuna geldik. Savaş ve zafer bilincinden teslimiyet ve yenilgi bilincine doğru gidiyoruz. Ve tüm bu yaşananlar sizin gözetiminiz altında oluyor.” diyerek sözlerine son verdi.

Fi̇de Filistin Diplomasi Merkezi