Son olarak Çaykur Rizespor'da forma giyen ve Makedonya'nın Gostivar takımına transfer olan Alper Potuk, yaptığı açıklamalarla gündeme oturdu. Sabah'a konuşan Alper Potuk, yabancı sınırıyla ilgili açıklamasıyla sosyal medyada çok konuşuldu.

"YABANCI SERBEST OLURSA BÜYÜK TAKIMLARDA TÜRK FUTBOLCU KALMAZ"

Alper Potuk, kendisine sorulan "Yabancı sınırı olmalı mı yoksa serbest mi kalmalı?" sorusuna şu şekilde cevap verdi:

TFF'den Fenerbahçe'nin cezasına indirim TFF'den Fenerbahçe'nin cezasına indirim

"Her sene tartışılan bir şey. Benim düşüncem Türkiye'de yabancı sınırlaması kalkarsa büyük takımlarda forma giyen Türk oyuncu göremeyiz. O yüzden devam etmesi daha iyi. Şu anki ekonomik şartlarda yabancı transferlerine çok büyük paralar veriliyor ama buna rağmen Avrupa'da ortaya konan bir başarı yok."

SOSYAL MEDYADA TARTIŞMALARA SEBEP OLDU

Alper Potuk'un yabancı sınırı ile ilgili açıklamasının ardından sosyal medyada birçok futbol sever eleştirilerini dile getirdi.

Türk futbolcularının daha çok çalışıp kendisini geliştirmektense yabancı sınırı sayesinde büyük takımlarda forma giymesi durumu dile getirildi. Ayrıca yabancı sınırı sayesinde düşük seviye bile olsa Türk futbolculara verilen yüksek maaşlara da tepki vardı.

Alper Potuk'un sözlerine verilen tepkilerden bazıları şöyle:

"Zamanında Türkiye'nin en büyük iki kulübünün transfer savaşı verdiği oyuncunun vizyonuna bak.

Bu vizyon yüzünden 1 sezon parlayıp sonra yok olup gidiyorsunuz."

"Kendimizi geliştirip formayı bırakmayız kimi alırlarsa alsınlar demiyor da devam etsin diyor"

"Aslında tam tersi.

Yabancı sınırlaması kalkarsa, yerli oyuncular kendilerini gösterebilmek için daha da mücadele edecekler. Günün sonunda, yetenekli olanlar, çalışanlar yerli yabancı farketmeksizin kadroda kendilerine yer bulabilecek."