Bakan Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi tamamlandığında mevcut demir yolu bağlantısıyla 824 kilometre olan mesafenin 624 kilometreye ineceğini belirterek, "Ankara-İzmir arası 14 saat olan seyahat süresi ise 3 saat 30 dakikaya düşecektir" dedi.

Bakan Işıkhan'dan 1 Mayıs açıklaması Bakan Işıkhan'dan 1 Mayıs açıklaması

Uraloğlu, Afyonkarahisar ile Sinanpaşa ilçesinde yapımı devam eden Afyonkarahisar'daki Ankara - İzmir Yüksek Hızlı Tren (YHT) Yolu güzergahındaki yarma imalatı ve altyapı platformlarında incelemelerde bulundu.

İlçedeki şantiyede yetkililerden brifing alan Uraloğlu, güzergahtaki Ankara - İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi İnceleme Programı'nda yaptığı konuşmada, yapımı devam eden en önemli demir yolu projelerinden biri olan Ankara - İzmir YHT'nin yapım çalışmalarını yerinde görmek için bir saha programı düzenlediklerini, 508 kilometre uzunluğundaki projenin şu ana kadar Afyonkarahisar sınırları içindeki çalışmalarını yerinde gördüklerini söyledi.

Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Ankara merkezli yüksek hızlı tren ağının oluşturulması hedefi kapsamında yaklaşık 3 bin 800 kilometrelik demir yolu hattında da yapım çalışmaları devam etmektedir. Bizleri bir araya getiren Ankara-İzmir Hızlı tren hattımız da sanayisi, turizm potansiyeli ve limanıyla ülkemizin üçüncü büyük şehri olan İzmir'i ve güzergahtaki Manisa, Uşak ve Afyonkarahisar illerimizi Ankara'ya daha da yaklaştırarak, bölgedeki ticaret hacmini büyütecektir. Ankara - İzmir Hızlı Tren Projesi tamamlandığında mevcut demir yolu bağlantısıyla 824 kilometre olan mesafe 624 kilometreye inecektir. Ankara - İzmir arası 14 saat olan seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşecektir. 9 istasyon ile Afyonkarahisar, Uşak, Manisa ve İzmir illerimizde yaşayan 7 milyondan fazla insanımız doğrudan hızlı tren konforuyla tanışacaktır. Kütahya gibi çevre illerle olan etkileşimi de dikkate alındığında YHT hizmetinden faydalanan nüfus daha da artacaktır."

Hızlı trenin sağladığı konforla seyahat süresinde gerek konvansiyonel tren, gerekse de kara yoluna göre önemli avantajlar sağlanacağına dikkati çeken Uraloğlu, "Yine, Ankara-Afyonkarahisar arası seyahat süresi 1 saat 40 dakikaya, Ankara Uşak arası seyahat süresi 6 saat 50 dakikadan 2 saat 10 dakikaya, Ankara-Manisa arası 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşecektir" dedi.