Bankalar tarafından yapılan yeni açıklama ile para çekme sınırı değiştirildi. Bankalar şubelerin yükünü azaltmak ve vatandaşları ATM'lere yönlendirmek için yeni bir karar aldı.

Şubeler üzerinden para çekme ve yatırma tutarı için yeni karar alınırken bu da ATM'lerdeki işlem limitlerinin güncellenmesine neden oldu. Pek çok banka yeni düzenlemeye geçiş yaparken bu nedenle bankaların ATM üzerinden uyguladıkları işlem limitlerinde de güncellemeler yapıldı.

Yahudi iş insanı Doğan Kasadolu: Beni de onlar gibi öldürmek istediler Yahudi iş insanı Doğan Kasadolu: Beni de onlar gibi öldürmek istediler

ATM'LERDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR! ŞUBEDEN PARA ÇEKME YATIRMA LİMİTİ NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Bankalar daha önce 10 bin TL olarak belirlemiş oldukları banka veznelerinden nakit para çekme ve yatırma sınırını aldıkları karar ile 20 bin TL seviyesine çıkardı. Bankaların aldığı karar vatandaşların tepkisini çekerken özellikle de okuma yazması olmayan kişiler ve teknoloji ile arası iyi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar ile emekliler uygulamaya tepki gösterdi.

Alınan kararı değerlendiren ZiraatBankası (E)Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank(E)Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof.Dr. Şenol Babuşçu, “Vezneler para çekme işlemleriyle boğuşup kredi kartı, kredi ve ek hesap satışı yapamıyor diye bu uygulamaya geçtiler” diyerek söz konusu uygulamanın yaşlı ve engelli bireyler için sıkıntı oluşturacağını ifade etti.