Babam ve Oğlum filmi, dünya genelinde büyük ses getiren filmlerden biri olarak listelerin üst sıralarına yükselmeyi başardı. Peki, Babam ve Oğlum filminin konusu, Babam ve Oğlum filminin oyuncuları, Babam ve Oğlum filminin yönetmeni, Babam ve Oğlum filminin yapımcısı, Babam ve Oğlum filminin senaristi ve film hakkında daha birçok detay haberimizde yer alıyor.

Babam ve Oğlum filminin konusu:

Babam ve Oğlum filminde, 12 Eylül darbesinin yıktığı hayatlardan birinde yetişen küçük Denizin hikayesi anlatılmaktadır. Annesi henüz o doğmadan önce hayatını kaybetmiş, bir gazetede yazar olarak çalışan babası tarafından mütevazi bir evde anneden yoksun olarak yetiştirilmektedir. Babası dışında tanıdığı tek bir akrabası bile yoktur. Taki babası Sadık, onu küçük bir kasabada yaşayan dedesinin yanına bırakana kadar.
Köye vardıklarında Sadık yıllar önce küstüğü babasını ilk kez görüyordur. Aralarındaki bu küskünlük kolay kolay geçecek gibi değildir. Sadık'ın dönüş sebebini anlamlandıramayan aile bir yandan çok mutluyken diğer yandan tedirgindir de. Zamanla Deniz bu hiç görmediği ailesine alışırken ve her şey düzelmeye başlamışken yaşanan bir dram herkesi derinden etkileyecektir.

Babam ve Oğlum filminin oyuncuları:

Fikret Kuşkan: Sadık

Hümeyra: Babanne

Özge Özberk: Birgül

Çetin Tekindor: Hüseyin

Şerif Sezer: Teyze

Yetkin Dikinciler: Salim

Binnur Kaya: Hanife

Halit Ergenç

Babam ve Oğlum filminin yönetmeni:

Dikkat çeken hikayesiyle izleyicilerden tam not alan filmin yönetmen koltuğunda Çağan Irmak oturmaktadır.

Babam ve Oğlum filminin yapımcısı:

Yapımcı: Şükrü Avşar

Uygulayıcı Yapımcı: Esi Gülce

Babam ve Oğlum filminin senaristi:

Hikayesiyle ilgi uyandıran filmin senaristi Çağan Irmak'tır.

Film hakkında diğer detaylar:

Vizyon Tarihi: 18 Kasım 2005

Süre: 108dk

Tür: Dram

Yapımı: 2005 - Türkiye