Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "1 milyon TL’ye kadar bir desteği KOSGEB olarak KOBİ’lerimize sağlıyor olacağız. Dünya Bankası’ndan 450 milyon dolarlık kaynağı deprem bölgesindeki KOBİ’lerimize yönlendirmek üzere temin ettik. Bu ay içerisinde başvuruları almaya başlayacağız. Mikro işletmelerden başlayarak 120 bin TL-500 bin TL arasındaki kaynağı deprem bölgesindeki KOBİ’lerimize sunmuş olacağız. 2 yıl geri ödemesiz faizsiz bir şekilde 36 ayda geri ödeyebilecekleri bir kaynağı sunacağız.

Küçük sanayi sitelerinde hasar görmüş işletmelerin olduğu yapıları ada bazlı olarak dönüştürmüş oluyoruz. Hatay’da ilk kez ilan ettik, Antalya Merkez Sanayi Sitesinde dönüşümleri bu ay sonu itibarıyla ilk ihaleyi gerçekleştirerek başlatmış olacağız.

ŞU ANDA KAÇ ADET TOGG SATILDI?

Selçuk Bayraktar: Mücadelemizden dönmeyeceğiz! Selçuk Bayraktar: Mücadelemizden dönmeyeceğiz!

TOGG bir paylaşım yaptı 1500’e yakın araç Türkiye yollarında seyahat etmekte. Savunma sanayiinde Türkiye’ye başarı getiren teknolojideki yeniliklere odaklanmak oldu. Türkiye 20 yy.’da havacılık ülkesi olmamıştı. Biz 20 yy. Boyunca havacılıkta üretici ülkeler arasında değil, bazı ürünlerin müşterileri arasına gelmiştik.

Otomotivde elektrikli araçlar yaygınlaşıyor. TOGG doğuştan elektrikli bir otomobil.

YAKIN ZAMANDA TOGG’U HERHANGİ BİR ÜLKEDE GÖRECEK MİYİZ?

Bunun bir ihracata dönüşmesi için biraz daha zamana ihtiyaç var. Hedef muhakkak ihracat.

‘TOGG’U İHRACAT PAZARLARINA SUNUYOR OLACAĞIZ’

Küresel pazarlarda rekabetçi olacağız. Türkiye pazarına elbette satılıyor olmayacak. Bir iki sene yoğun olarak Türkiye pazarında görmüş olacağız. Bu model ve bir sonraki modelle birlikte TOGG’u ihracat pazarlarına sunuyor olacağız.

YOLLARDA OLAN TOGG’DA YENİ BİR KASA GÖRECEK MİYİZ?

Makul sürelerde modelleri tüm markalarla birlikte TOGG’da güncelleyecektir. Sedan modeli bekleniyor. Önümüzdeki yılın sonuna doğru sedan modeli tanıtılmaya başlayacak.

TÜRKİYE’NİN UZAY PROGRAMI HAKKINDA

Eğitimler hem Türkiye’de hem ABD’de gerçekleşiyor. Türkiye’de çeşitli eğitim altyapılarımız var. Milli uzay programı bizim için önemli. Çok yönlü bir programdan bahsediyoruz. Uydu teknolojilerinde bir atılım gerçekleştireceğiz.

TÜRKSAT 6A’yı hazırlıyoruz. 2024 nisanına kadar o işi bitirmemiz lazım. Bu projelerin her biri büyük teknoloji projeleri bizim için de ilk niteliğinde olan projeler. Daha fazla gecikmeksizin 6 ayda devreye alırız.

Uluslararası uzay istasyonuna gidecek astronotlarımız bir bilim misyonunu gerçekleştirecekler. 50’ye yakın bilimsel proje önerisi geldi. TÜBİTAK bunu değerlendirdi ve 13 farklı bilimse projeye karar verilmiş oldu.

ASTRONOTLARLA GÖRÜŞTÜNÜZ MÜ?

Sık sık görüşüyorum. Antalya’da gökyüzü gözlem etkinliğimiz var. ABD’deki eğitimlerinden Türkiye’deki gençlere orada neler olup bittiğini anlatacaklar.

Gökyüzü Gözlem etkinlikleri 25 yıldır gerçekleşiyor. 2019 yılındaki gökyüzü gözlem etkinliğine birkaç yüz kişi başvurmuştu. Bu yıl 12 bin 500 kişi uzayı görmek için başvurdu.

Aya erişecek aracı milli imkanlarla geliştiriyoruz. Hibrit motorunu da milli imkanlarla geliştiriyoruz. Hibrit roket teknolojisinin testlerini tamamladık. Aracın dizaynını tamamladık, hibrit roket motorunun dizaynını tamamladık. Bunların pek çoğunu milli imkanlarla geliştiriyoruz.

TEKNOFEST ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK, NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2023 Cumhuriyetin 100’üncü yılı. Biz bir karar aldık tek TEKNOFEST yetmez, İlkini 27 Nisan’da İstanbul’da düzenlemiştik. İkincisini 30 Ağustos’ta Ankara’da düzenliyoruz. Üçüncüsünü 27 Eylül’de İzmir’de düzenleyeceğiz."