Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ile İçişleri bakanlıkları, Kat Mülkiyeti Kanunu'nda değişiklik üzerinde çalışıyor.

TRT Haber'in aktardığına göre; üç bakanlığın konuyla ilgili yasa hazırlığı, Meclis 1 Ekim'de açıldığında gündeme gelecek.

Çalışmayla aidatlara enflasyon oranı üzerinde zam yapılmaması öngörülüyor.

İstanbul'da ulaşıma bir zam daha: Taksilerde de tarifeler değişti
İstanbul'da ulaşıma bir zam daha: Taksilerde de tarifeler değişti
İçeriği Görüntüle

Mevcut durumda aidat artışı için oy çokluğuyla karar alınması yeterli oluyor. Apartmanda tadilat ve tamirat işlemleri için ise 4'te 3 oy çokluğuyla karar alınıyor.

Aidatların artırılması için de nitelikli çoğunlukla karar alınması söz konusu olabilecek.

Site yönetimlerine de düzenleme
Hayata geçirilmesi planlanan bir diğer düzenleme site yönetimlerine ilişkin...

Buna göre herkes site yönetemeyecek, sertifika almış tesis yönetim şirketleri, site yönetimlerine talip olabilecek, bu kapsamdaki şirketlere mesleki standart getirilecek, sektörün meslek tanımı yapılacak.

Aidat ve harcamalar denetlenecek
Şirketlerin denetimini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bağımsız denetçilerle yapacak. Site bütçeleri, harcamalar ve toplanan aidatlar her yıl denetlenecek.