Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından açıklama yapmış; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan ifadeler kullanmıştı. 

İYİ Parti'de GİK ve MDK üyeleri belirlendi İYİ Parti'de GİK ve MDK üyeleri belirlendi

Davutoğlu daha sonra Erdoğan'dan randevu istedi. 

Cumhurbaşkanı, Davutoğlu'nun talebine olumlu yanıt vermedi. 

"ARABULUCUK YAPACAK BİRİ VARSA O DA BENİM"

Erdoğan'ın kendisine olumlu yanıt vermediğini belirten Gelecek Partisi lideri, Filistin konusunda ara buluculuk yapacak tek kişinin kendisi olduğunu belirtti:

"Bütün bu konularda ara buluculuk yapacak birisi varsa o da benim. Bu konuda yapabileceğim katkıyı kendisine sunmak isterim. Özel bazı girişimlerde bulunmayı da kendilerine teklif etmeyi düşünüyorum."

"ERDOĞAN, DAVUTOĞLU'NUN İHANETİNİ AFFETMİYOR"

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi de bugünkü köşe yazısında "Edindiği izlenimin Erdoğan'ın Davutoğlu'na randevu vermeyeceği yönünde olduğunu" söyledi. Selvi, şu değerlendirmelerde bulundu:

Davutoğlu, “Filistin için fiilen başbaşa ağladığımız Sayın Erdoğan” deyince, dilimden “O yüzden mi ihanet ettiniz?” sözcükleri döküldü. İsrail’e “One minute” çeken, Kudüs’ün sesi olan, Filistinlilerin hamisi olan Erdoğan’a ihanet etmeye değer miydi?

Davutoğlu, Gazze’de yaşanan katliamı gerekçe göstererek Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talep etti.

Peki Erdoğan, Davutoğlu’na randevu verecek mi? Edindiğim izlenim randevu verilmeyeceği yönünde. Çünkü Erdoğan, kendisinden sonra başbakan ve AK Parti Genel Başkanı yaptığı Davutoğlu’nun ihanetini affetmiyor.