Bakan Fidan duyurdu! Türkiye UAD davasına müdahil oluyor Bakan Fidan duyurdu! Türkiye UAD davasına müdahil oluyor

Kudüs Rum Ortodoks Başpiskoposu Hana Atallah, Batı'daki kiliselere seslenerek, İsrail'in Gazze'de uyguladığı vahşete karşı tüm Hristiyanların harekete geçmesi gerektiğini söyledi. 

"BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR KOMPLO"
Anadolu Ajansı'na konuşan Atallah, binlerce sivilin İsrail tarafından katledildiği Gazze'de yaşananların "henüz ölmemiş olan tüm vicdanları harekete geçirmesi gerektiğini" belirterek "Her yerde yıkım, her yerde kan, her yerde ceset parçaları, ağlayan çocuklar ve kadınlar var" ifadesini kullandı.

İsrail'i Gazze'de "soykırım" uygulamakla suçlayan Hristiyan din adamı Atallah, "Gazze'de şu an yaşananların bir soykırım savaşı, silahsız bir halkı hedef almak ve Filistin davasını tasfiye etmek için benzeri görülmemiş bir komplo olduğunu düşünüyoruz." dedi.

"TAMAMEN YOK EDİLEN AİLELER VAR"
İsrail'in uyguladı orantısız şiddeti "insanlık suçu" olarak nitelendiren Atallah, "Camiler, kiliseler, ibadet yerleri ve hastaneler bombalanıyor, içindekilerle birlikte apartmanlar hedef alınıyor, binlerce ölüm ve devasa yıkımlar var. Tamamen yıkılan binalardan ve enkaz altında hala insanların olmasından bahsetmiyorum bile. Tamamen yok edilen tek bir ferdi bile kalmayan aileler var. Bazı aileler ise ardında ne olduğunu anlamayan belki sadece Gazze'de bir trajedi yaşandığını hissedebilecek tek bir bebek bıraktı."

BATI'YA "İSRAİL İLE ORTAKLIK" SUÇLAMASI
Atallah, İsrail'in işlediği suçların sorumluluğunun yalnızca İsrail'e değil, başta ABD ve İngiltere olmak üzere Tel Aviv yönetimine destek veren tüm Batılı ülkelere ait olduğunu belirtti. Batılı liderleri, İsrail'in Gazze'de işlediği suçlara siyasi kılıf hazırlamak ve Tel Aviv'e ekonomik ve askeri destek sağlamakla suçlayan Atallah, "Geçtiğimiz günlerde İngiltere Başbakan (Rishi Sunak) askeri bir uçakla (İsrail'e) geldi ve uçak; yıkımı, yetimleri, acıları ve üzüntüleri artırmak için Gazze'ye atılacak mermiler, füzeler ve silahlarla doluydu" diye konuştu.