Spor Toto Süper Lig'in 38. haftasında sahasında Beşiktaş sahasında Konyaspor'u konuk etti.

Vodafone Park'ta oynanan mücadele 3-3'lük eşitlikle tamamlandı. Karşılaşmada Beşiktaş'ın gollerini; 6'da Gedson, 41'de Muleka ve 62'de Tayfur Bingöl attı. Konyaspor'un sayıları 45+2'de Oğulcan, 47'de Mahir Emreli ile 51'de Pozuelo'dan geldi.

Güneş'ten iki değişiklik

Şenol Güneş, Konyaspor karşısında son oynadıkları Kasımpaşa müsabakasının 11’ine göre 2 değişikliğe gitti.

Tecrübeli teknik adam, Necip Uysal ve Arthur Masuaku’nun yerine Omar Colley ve Umut Meraş’a şans verdi. Kartal, Konyaspor’a karşı şu 11 ile sahaya çıktı:
“Mert Günok, Valentin Rosier, Necip Uysal, Welinton De Souza, Arthur Masuaku, Gedson Fernandes, Salih Uçan, Amir Hadziahmetovic, Jackson Muleka, Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar”

Atiba için veda töreni düzenlendi

Beşiktaş, 10 yıldır siyah-beyazlı formayı giyen ve sözleşmesi sezon sonunda bitecek Atiba Hutchinson'a veda töreni düzenledi.

Siyah-beyazlı futbolcular sahaya arkasında Atiba'nın forma numarası 13'ün yer aldığı ve İngilizce "Teşekkürler Atiba" yazan tişörtlerle çıkarken, orta saha yuvarlağına "Ayrılıklar da sevdaya dahil" yazılı bir pankart açıldı.

Lewis Hamilton'dan Gazze'ye destek: Buna bir son verin Lewis Hamilton'dan Gazze'ye destek: Buna bir son verin

Takım arkadaşlarından sonra anonsla sahaya çıkan tecrübeli futbolcuyu, Beşiktaş taraftarlarının yanı sıra ısınmaya devam siyah-beyazlı ve Konyasporlu oyuncular da alkışladı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Atiba'ya çiçek ve plaket verirken, kapalı tribünde yer alan taraftarlar, tribünlere çağırdığı Atiba'ya çiçek ve konfeti atarak veda etti.

Bu sonucun ardından Beşiktaş ikincilik şansını kaybetti. Siyah-Beyazlılar, sezonu 78 puanla 3. sırada tamamladı. Konyaspor ise 51 puanla ligi 8. sırada bitirdi.

Güneş zamanında en fazla golü yedi

Konyaspor'la 3-3 berabere kalan Beşiktaş, sezonun 12. haftasında göreve gelen Şenol Güneş'in bu sezonki görev süresinde ilk kez bir maçta kalesinde 3 gol gördü.

Güneş döneminde en fazla gol yediği maçlarda kalesinde 2 gol gören siyah-beyazlılar, HangiKredi Ümraniyespor ve Kasımpaşa'yı 5-2'lik skorlarla yenerken, Fenerbahçe'yi de 4-2 mağlup etti, Galatasaray'a ise 2-1 yenildi.

Beşiktaş, Güneş öncesi dönemde de Corendon Alanyaspor'la 3-3 berabere kalarak rakibinin attığı 3 gole engel olamamıştı.