Burkina Faso'da askeri bir darbenin önlendiği açıklandı. Askeri yönetim, 26 Eylül'de bir darbe girişiminin bastırıldığını duyurdu.

Darbe söylentileri sonrası çok sayıda göstericinin sokağa inmesine sebep olan olaylarla ilgili açıklama yapan hükümet, Burkina Faso istihbarat ve güvenlik servisleri tarafından bir darbe girişiminin engellendiğini aktardı.

Olayla ilişiği bulunan çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirilen açıklamada, hükümetin darbe girişiminin arkasındakilerinin maskesini düşürüp, olayı bütün çıplaklığıyla gün yüzüne çıkaracağı vurgulandı.

İDARİ BİNALARI ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞTILAR

Hükümetin açıklamasına göre, darbe girişimi, 26 Eylül'de yerel saatle 03.00 civarında başkent Ouagadougou'da başladı. Darbeciler, hükümet binalarını ve askeri üsleri ele geçirmeye çalıştı. Ancak, hükümet güçleri tarafından püskürtüldü.

Darbe girişiminin arkasındakilerin kim olduğu henüz açıklanmadı. Ancak, hükümetin açıklamasında, darbe girişiminin, ülkedeki güvenlik durumunu bahane eden ve iktidara gelmek isteyen bir grup askerin tarafından planlandığı belirtildi.

DARBE GİRİŞİMİNE TEPKİ

Siyonist Biden, ABD tarihinin en az desteklenen başkanı oldu Siyonist Biden, ABD tarihinin en az desteklenen başkanı oldu

Darbe söylentileri sonrası, Burkina Faso'nun farklı şehirlerinde protesto gösterileri düzenlendi. Protestocular, darbe girişimini kınadı.