Son günlerde sosyal medyada ne zaman çekildiği belli olmayan görüntülerde İslam Hukuku uzmanı Prof. Dr. Cevat Akşit, yine kendisi gibi İslam Hukuku uzmanı olan Prof. Dr. Hayrettin Karaman'ı eleştirerek aralarının pek iyi olmadığını vurguladığı sözler yankı uyandırdı.

HAYRETTİN KARAMAN’IN DERSLERİNİ ALDIM

Söz konusu görüntülerde Akşit Hoca, ‘’Biz Hayrettin Hoca’yla pek iyi değiliz. Ben İmam-ı Azam’a çok bağlıyım. Taviz vermiyorum. Hayrettin de Ahmet Davudoğlu hocaya sürekli itiraz ediyordu. ‘Hocam, hocam’ Hatta kitap yazdı ‘Din Tahripçileri’ diye… 2 fakülte bitirmişim ve doktoram var. Müdür Necdet Karan dersleri bana verdi. Hayrettin’in derslerini ben aldım. Ona ders kalmadı. Hayrettin 4. Sınıflara giriyordu. O da bana verilmişti.’’ ifadelerini vurgulayarak aralarında yaşananları dile getirdi.

Malezya'da yakalanan Mossad ajanı derin şüphelere neden oldu Malezya'da yakalanan Mossad ajanı derin şüphelere neden oldu

BENİM DEDİĞİM ÇIKTI VE HAYRETTİN HOCA…

Açıklamalarına devam eden Akşit Hoca ‘’Şimdi derse giriyorum anlatıyorum. 35 kişi var el kaldırıyor. ‘Hocam kanaatime göre’ Sınıfta 35 müctehid var. Bir gün çok sinirlendim, hadis yazdım tahtaya… Okuyamadı. Ben de ‘bunu okuyamıyorsun, kanaat bildiriyorsun. Ne biçim mücdehitsin’ dedim ve kızdım. Müdüre gittim. Müdür bana ‘seni Allah gönderdi’ dedi ve ‘Hayrettin bunları böyle yaptı.’ dedi. Hayrettin’e gittim. Hayrettin dedim böyle böyle, Hayrettin de ‘’Yav Akşit…Yüzyıllardır, İmam-ı Azam’ın gölgesine girmiş. Miskin miskin uyuyoruz. Artık hamle yapalım. bu çemberi kıralım.’’ dedi. Ben de bu çemberi kırarsak sen de düzeltemezsin dedim. O da ‘’Olsun sonra düzeltirler’ dedi. Şimdi benim dediğim çıktı. Bir gün Hulki Cevizoğlu’nun programında Ankara İlahiyattan bir tefsir profesörü öyle saçma şeyler söyledi ki. Hayrettin telefon açıp, kızdı ‘saçma ve cehalet’ dedi. O profesör de ‘’hocam bu yolu siz açtınız’’ dedi.’’ İfadelerini kullandı.

KARAMAN: KAVGAYA GİRMEM

Konuyla ilgili Din Kültürü öğretmeni olan Aydın Başar, Hayrettin Karaman'a ait olduğunu ifade ettiği sözleri sosyal medyada hesabından paylaştı. Mesajlaşma sonucunda Karaman, "Ömrüm boyunca ümmetin birliğini dert edindim. Sevenleri olan iki hoca olarak kavgaya girmem. Hakkımı da helal ediyorum. İnşaallah o da ne yaptığının farkına varır ve kendine yaptığının telafisi için bir şeyler yapar. Müslüman olan bütün gruplar tamamının düşmanı olanlara fırsat vermek ve onları sevindirmekten sakınmalıdırlar. İrşadı, edebi ve güzellikleri paylaşalım. İhtilafları özel meclislerde müzakere edelim. Vesselam." ifadelerini kullandı.

TARTIŞMA İKİYE BÖLDÜ

Akşit Hoca’nın açıklamaları destekleyenler, söz konusu görüntüler üzerinden Hayrettin Karaman’a yüklenirken bir kesim de Akşit Hoca’nın açıklamalarını etik bulmadığını belirtti. Bu tartışmanın bir anda alevlendirilmeye çalışılması da şüphe uyandırdı.

HaberVakti