Chabad’ın KKTC sorumlusu Haim Azimov ve Türkiye sorumlusu Mendy Chitrik’in de aralarında bulunduğu Türk Yahudi Toplumu ve İslam Ülkeleri Hahamlar İttifakı üyeleri ile Cumhurbaşkanı Külliyesi’ne çıkartılan heyet, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan KKTC’de sinagog inşa edilmesi için izin de istedi. Chabad gibi tehlikeli bir oluşumun, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı ile nasıl buluşabildiği ise kamuoyunun merak ettiği bir konu oldu.

Millî Gazete, KKTC’deki işgal girişiminin arkasında Chabad-LUBAVITCH isimli örgütün yer aldığını ortaya çıkarmıştı. Daha önceki yayınlarımızla tehlikeli bir oluşum olduğunu ortaya koyduğumuz Chabad’ın, Beştepe’ye çıkartıldığı ortaya çıktı. Aralarında Chabad mensuplarının da olduğu heyetin Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştürülmesi akıllara durgunluk verirken, yaşananlar Chabad tehlikesinin farkında olunmadığını da gösteriyor.

Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı

Mendy Chitrik

Millî Gazete, KKTC’nin Siyonistlerce işgal edilmesinin arkasında Chabad isimli örgütün yer aldığını, bu örgütün başında ise Haim Azimov isimli şahsın bulunduğunu açıklamıştı. KKTC’deki tehlikeli faaliyetlerine hız kesmeksizin devam eden Chabad’ın Türkiye temsilciliği de bulunuyor. Chabad’ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, örgütün Türkiye temsilciliğini Mendy Chitrik isimli şahıs yapıyor.

chabad israil basını

Aynı zamanda Türk Yahudi Hahambaşılığında da görevi olan Chitrik, kendisini, Türkiye’deki Aşkenazların lideri olarak tanıtıyor. Millî Gazete’nin edindiği bilgilere göre Türkiye’deki Yahudi cemaatinin bir sonraki hahambaşı olma ihtimali bulunan Mnedy Chitrik, İslam Ülkeleri Hahamlar İttifakı’nın da başkanlığını yürütüyor.

chabad milli gazewte

TÜRKiYE’DEN KKTC’DE SiNAGOG iZNi iSTiYORLAR

Chabad’ın KKTC sorumlusu Haim Azimov ve Türkiye sorumlusu Mendy Chitrik’in aralarında bulunduğu Türk Yahudi Toplumu ve İslam Ülkeleri Hahamlar İttifakı üyeleri, 22 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştürüldü. Türkiye Hahambaşı İshak Haleva, Türkiye Hahambaşısı Genel Sekreteri Yusuf Altıntaş, Türk Yahudi Toplumu Başkan Vekili Moris Levi, Türk Yahudi Toplumu Başkan Asistanı Yusuf Desaban, Türk Yahudi Toplumu Delegasyon başkanları İshak İbrahimzadeh ve Erol Kohen gibi isimlerin de yer aldığı görüşmede, Türkiye’den KKTC’de sinagog yapılması için izin istendi.