Türkiye 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı tercihini gerçekleştirdi. Sandıktan bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan çıktı. 5 yıl daha görev yapma yetkisi milyonlarca seçmen tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi. Erdoğan 81 ilde oyunu arttırarak tarihi bir zafer elde ederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu sonuçla 12’nci kez Erdoğan’a mağlup oldu.

CHP’DE ‘KURULTAY’ SÜRECİ TEKRAR MASADA
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seçim zaferi sonrası dünyanın dört bir yanındaki liderlerden tebrik mesajı gelirken CHP’de ise ‘kurultay’ süreci bir kez daha yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Seçimler nedeniyle ertelenen kurultayın yerel seçimler öncesinde yapılması yönünde çağrılar gelirken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da ‘değişim’ vurgusu dikkat çekti.

Bakan Güler'den İran'a 'terör örgütü PKK' tepkisi: Hoş değil! Bakan Güler'den İran'a 'terör örgütü PKK' tepkisi: Hoş değil!

AFİŞİ İNDİRİLDİ
CHP cephesinden peş peşe açıklamalar gelirken Yaptığı alıntıyla "Ben Kemal, geliyorum." diyen Kılıçdaroğlu'nun sloganı, muhalif seçmenler tarafından sıkça kullanıldı. Sloganla birlikte hazırlanan devasa afiş CHP Genel Merkezi’ne de asıldı. Tarihi seçimin sonuçlanmasıyla birlikte gözler Ankara'ya çevrildi. Genel merkezdeki afiş, 3 gün sonra bugün kaldırıldı.