Başarısızlıkla sonuçlanan seçimlerin bitimiyle Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) değişim çağrıları yüksek sesle dile getirilmeye başladı. Başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere çok sayıda partili seçimin faturasını Kılıçdaroğlu'na kesip adeta kurultay istemeye başladı.

CHP'deki 'değişim' tartışmaları sürerken, partinin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkındaki çıkışıyla dikkat çekti.

DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti!

Kılıçdaroğlu yönetimi yüzünden sert sözlerle partiden istifa eden Aslı Baykal, CHP'deki genel başkan arayışına dair çarpıcı ifadeler kullandı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda CHP'nin İmamoğlu ve Yavaş'a emanet edilmemesi gerektiğini vurgulayan Baykal şöyle dedi:

Kemal Beyin yanından ayrılmayan 2 belediye başkanı ve pek çok isim şimdi bayrak açtı. Genel başkanı güçlü iken acaba kazanır mı diye korkup, yanlış politikalara ses çıkarmayanlara bu mücadele partisi emanet edilmemeli.

AKŞENER'E DESTEK VERDİ
İYİ Parti lideri Meral Akşener'e ise destek çıkan Baykal, "Akşener kazanabilecek başkan adayı için elinden geleni yaptı, o gün onu durduranlar bugün istifa et diyor" dedi.