Hamas'a 'terör örgütü' diyen İmamoğlu, metrolarda okuma fişleriyle protesto edildi Hamas'a 'terör örgütü' diyen İmamoğlu, metrolarda okuma fişleriyle protesto edildi

'İsrafı bitireceğiz’ sözleriyle 2019’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun, algıları tek tek çöküyor. Son 5 yılda hizmet etmek yerine reklam bütçesini şişirerek algı belediyeciliği ile mega kent İstanbul'u yöneten CHP'li İBB'nin 31 mart yerel seçimlerine giden süreçte sık sık reklamını yaptığı ve vatandaşlara ucuza yemek verildiğini iddia ettiği 'Kent Lokantaları' ile ilgili gerçek ortaya çıktı. Ekrem İmamoğlu ekibi tarafından fonlandığı bilinen ancak daha sonra ters düşen ‘İBB Haber’ isimli hesap kent lokantaları gerçeğini ifşa etti.

ÜCRETSİZ YEMEĞİ PARAYLA SATIYOR!
İBB yönetiminin milyonlarca lira reklam bütçesi ayırarak tanıtımını yaptığı Kent Lokantaları’nda, AK Parti döneminde ücretsiz şekilde verilen yemeğin para ile satıldığı ortaya çıktı. Algı yönetimi ile İstanbulluyu mağdur eden CHP’li İBB Başkanı İmamoğlu’nun bir balon hizmeti de patladı.

İFŞA ETTİ!
Sosyal medya platformu X'de yer alan 'İBB Haber' isimli yıllarca CHP'li İBB tarafından fonlandığı bilinen hesap, Kent Lokantaları'nın arka planını ifşa etti.

KENT LOKANTASI GERÇEĞİ
AK Parti belediyeciliği döneminde aylık bir buçuk milyon kişiye ücretsiz yemek verilirken iddiaya göre 2019'dan sonra CHP döneminde ise bu sayı aylık 795 bine indirildi. Ücretsiz verilen yemeğin neredeyse yarı yarıya azaltılması ile elde edilen finansmanın bir kısmı ile Kent Lokantaları açıldı, geri kalan kısmı ise reklam ve algı çalışmasında kullanıldı. Böylelikle AK Parti yönetimindeki İBB'nin ücretsiz yemek hizmetinden faydalanan ihtiyaç sahibi kişi sayısı azalırken, Kent Lokantaları adı altında ise para ile yemek satıldı.

CHP'li İBB yönetiminin bu operasyonu milyonlarca liralık reklam çalışması ile sözde başarı hikayesine dönüştürüldü.