Birleşik Krallık merkezli Daily Mail gazetesinin haberine göre, Çin'i ziyarete giden İngiliz yetkililerin bilgisayarları ‘temizlenecek’ ve casusluk risklerinden kaçınmak için kendilerine verilen tek kullanımlık telefonlar imha edilecek.

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, 30 Ağustos'ta resmi bir ziyaret için Çin'e gitti. Gazeteye göre, Cleverly ve diğer yetkililer Çin’e gitmeden birkaç hafta önce eğitim aldı. Eğitim sırasında özellikle yetkililere ‘çekici kadınların’ hırsızlık ve şantaj için kullanılabileceği söylendi. Heyet üyelerine ayrıca akıllı telefon ve dizüstü bilgisayarlarını yanlarında götürmemeleri tavsiye edildi.

İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de öldürülen BM çalışanı sayısı 188'e yükseldi İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de öldürülen BM çalışanı sayısı 188'e yükseldi

Haberde, "İngiltere'ye dönüşte, tüm bilgisayarlarının sabit diskleri çıkarılacak ve temizlenecek. Tek kullanımlık telefonlar, kötü amaçlı yazılım tehdidi nedeniyle daha sonra imha edilecek" denildi.

Bu tavsiyelerin İngiliz Ulusal Siber Güvenlik Merkezi'nden yapıldığı kaydedildi.