İşgalci İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları devam ederken, bu saldırılar Türkiye kamuoyunun tepkisine neden oldu. Bu tepkiler neticesinde de İsrail menşeli şirketler de boykot edilmeye başlandı. Coca-Cola da boykot edilen markalar arasında yer alıyor. Türk Hava Yolları (THY) ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) başta olmak üzere birçok devlet kurumu kendi bünyesinde bu gazlı içecek markasınının satışını durdurdu.

Konuyla ilgili tartışmalar sürerken söz konusu şirkete verilen yatırım teşvik ödemeleri akıllara geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Ağustos 2023 dönemi yatırım teşvik belgesi düzenlediği şirketlerin listesi dün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yayımlanan belgeye göre Ağustos ayında Coca-Cola İçecek Anonim Şirketi'ne 590 milyon 973 bin 263 TL'lik yatırımına teşvik verildiği öğrenildi. Söz konusu teşvik; gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası ve yüzde 50 vergi indirimi gibi maddeleri de kapsıyor. 

17 YATIRIMI DESTEK ALMIŞ

Bakan Işıkhan yanıtladı! Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Bakan Işıkhan yanıtladı! Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Ayrıca geçtiğimiz aylarda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Coca-Cola Avrasya ve Orta Doğu Dijital Servis Merkezi açılışına katılmış ve burada yaptığı konuşmasında  son 10 yılda Coca-Cola İçecek A.Ş.’nin toplam sabit yatırım tutarı 1,7 milyar TL olan 17 yatırımını teşvik sistemi çerçevesinde desteklediklerini ifade etmişti.