Akademisyen ve doktorlardan oluşan 11 kişinin kaleme aldığı Cinsiyet Disforisi Olan Ergenlere Endokrinolojik Yaklaşım: Türkiye'de Üçüncü Basamak Bir Merkezde Pediatrik Endokrinoloji Bölümü Deneyimi” isimli makalede; henüz reşit olmamış 22 çocuğa hormon tedavisi uygulanarak ve ameliyat ile desteklenerek cinsiyetlerinin nasıl değiştirildiği anlatıldı. Söz konusu makaleye imza atan psikiyatrist Seven Kaptan'ın yeni bir skandalı ortaya çıktı.

'18 yaşından önce yapılacak çok yöntem var'
Kaptan'ın online olarak verdiği bir eğitimde ergenlerde hormon tedavisi ile ilgili 18 yaşa kadar yapılacak çok şey olduğunu öne sürdü. Kaptan, bunların ruhsal tedavi ve hormon destekli tedavi olduğunu belirtti.Hormonlar verildiğinde ergenliğin askıda kaldığını ifade eden Kaptan, "Çocuğun ruhsal enerjisinin yüzde 50'sini geri getiriyorum" iddiasında bulundu.
Tedavileri çocukların okul tarihine göre ayarlıyormuş!
Tedavileri okul tarihlerine göre ayarladığını söyleyen Kaptan, "17,5 buçukta ocak gibi hormona başlayıp eylülde fiziksel değişimleri yaşamış bir şekilde istediği üniversiteye gidip kendisini o şekilde tanıtabilir. Bu iyiplan." dedi. Okullarla iş birliği sağlanması gerektiğini ifade eden Kaptan, "Rehber öğretmene 'bu çocuk (kız) erkek' diyorum, erkek tuvaletine alıyorlar." diye konuştu.

Cinsiyeti kıyafete benzetti: Üstüne oturmuyorsa çıkarılır
Cinsiyetlerin doğuştan gelmediğini ve atandığını öne süren Kaptan, "İkili cinsiyet sisteminde kadınlar kadın gibi olacak, erkekler erkek gibi olacak ve heteroseksüel olacak tabi ki. Çocuğun cinsiyet kimliği gerçekleştirmesini beklemeden cinsiyeti atıyorlar ama öyle olmuyor hikaye." ifadelerini kullandı. Cinsiyeti kıyafete benzeten Kaptan "Kıyafet üstüne oturmuyorsa çıkarılır" dedi.

Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme