İstanbul Sarıyer Büyükdere'deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayinine maskeli 2 saldırgan tarafından silahlı saldırı düzenlendi. 

Saldırıda ayine katılanlar arasında bulunan C.T. hayatını kaybetti. 

Pazar günü düzenlenen ayin sırasında kilisede bulunanların üzerine ateş açıldığı bildirildi.

Bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Emniyet güçleri, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

YAYIN YASAĞI KARARI

Başsavcılık, soruşturma kapsamında saldırıya ilişkin yayın yasağı getirilmesini talep etti.

Talebi değerlendiren İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, olayla ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı konulmasına karar verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TELEFON

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da aday tanıtımı için gittiği Eskişer’de dönerken uçakta Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi Aziz Anton Bulai ve Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Sayın Witold Lesniak ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan, telefon görüşmesinde şunları söyledi:

“Öncelikle başımız sağ olsun diyorum. Biraz sonra valimiz de orada olacak. Bütün emniyet teşkilatı arama içerisinde. İnşallah kısa zamanda yakalanarak gereği yapılacaktır. Ama tüm cemaatinize baş sağlığı dileklerimi özellikle iletmek istiyorum.

Her yerde maalesef bu tür caniler çıkıyor. Bunlar masum insanlara da adete bedeller ödetiyor. Bütün emniyet teşkilatımız bütün imkanlarıyla seferber. Kısa zamanda fail yakalanacaktır.”

YERLİKAYA: SALDIRGANLARI YAKALAMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Saldırıya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kilisede saldırıya uğrayan C.T.'nin hayatını kaybettiğini açıkladı.

"Narkoçelik-14" operasyonlarında 321 şüpheli yakalandı "Narkoçelik-14" operasyonlarında 321 şüpheli yakalandı

Yerlikaya şunları söyledi: 

"Bugün Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'ndeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

İstanbul Valisi Davul Gül, ise açıklamasında "Hepimizin başı sağ olsun. 52 yaşında bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Polisimizin savcılığımızın araştırması devam ediyor. Yaralı yok, tek bir kişiye saldırı olmuş" dedi.

YILMAZ TUNÇ: SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ SÜRDÜRÜLMEKTEDİR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada çok yönlü bir soruşturma sürdürüldüğünü belirtti. 

Tunç, şunları söyledi:

"İstanbul Sarıyer’de Santa Maria kilisesinde ayin sırasında maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir Başsavcı Vekili ve iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir."