“AKP’nin Papatyaları” davası ile ilgili “Gerekçeli karar” yayınlandı. Kara göre, Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, AK Partililere ve KADEM üyelerine “Fahişe” dememiş. Mahkeme, KADEM ile ilgili olarak hiçbir suç isnadında bulunmazken, “AKP’nin Papatyaları” ifadesini incitici buldu.
 
DİLİPAK: “AKP’NİN PAPATYALARI”, AK PARTİ İÇİNDEKİ FETÖ’NÜN ZİHNİYET İKİZİ OLAN AKP’LİLERİN PAPATYALARI
Dilipak Gerekçeli kararda yer alan ifadeler açıklıkla kadınlara yönelik Fahişe ifadesinin kullanılmadığını tespit ederken, KADEM ve bir kısım media hala aksini yazmaya devam ediyor. Dilipak’a bunu sorduk ve Dilipak bu konuda şöyle dedi: “Önce şunu belirtmek zorundayım. Filistin topraklarında  bu olaylar yaşanırken ilk kıblemiz tehdit altında iken benim bu konum bir dağ ile, dağda yeni doğmuş bir serçenin kanadındaki tüy kadar değer taşımaz.. Benim sözünü ettiğim “AKP’nin papatyaları”, AK Parti içindeki “FETÖ’nün zihniyet ikizi” olarak tanımladığım bir kesimle birlikte hareket eden, ironik olarak ANAP’ın dağılmasında önemli etkisi olan bir grup üzerinden misal göstererek, AK Partiyi uyaran bir ifadedir. Bu atasözlerimiz arasında “Teşbihte hata olmaz” şeklinde ifade edilen bir TEŞBİH’dir. Bakın bu söz, (Aksoy, Ömer Asım (1995). Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü’nde. İstanbul: İnkılâp Kitabevi. ISBN 975-10-0128-5.), şu şekilde tanımlanıyor: “Yeri geldiği zaman çirkin, kaba bir benzetme ile anlatıma daha etkili bir hava verilmesi saygısızca bir davranış değildir, kimse bundan alınmamalıdır.”
Teşbih (Benzetme): Anlatımı güçlendirmek amacıyla, aralarında ortak nitelik bulunan iki varlık ya da kavramdan, ortak nitelik yönünden güçlü olandan zayıf olana aktarma yapılmasıdır.
Türk dilinde “Beliğ teşbih” diye bir benzetme türü vardır. Bu tür şöyle tanımlanır: ”Teşbihin benzeyen ve benzetileniyle yapılan teşbihtir. Anlam burada etkili ve abartılı biçimde ifade edildiğinden teşbih türlerinin en makbulü sayılır. Beliğ teşbih Batı retoriğinde “metafor” (istiare) olarak tanımlanmıştır. Çünkü beliğ teşbihte benzetme niyetinden ziyade istiarede olduğu gibi anlam aktarımı söz konusudur.”
( https://islamansiklopedisi.org.tr/tesbih--edebiyat#3-turk-edebiyati ) 
“Suimisal emsal olmaz” tanımı, ise kötü örnek, örnek olarak önerilmez anlamındadır, burada da tam böyle bir şey yapılmaktadır. ANAP’ın Papatyaları örneğinde olduğu gibi AK Parti içinde “FETÖ’nün zihniyet ikizi” birileri böyle bir yanlışa sebep olmasın uyarısı yapılmaktadır.
'Sui misal emsal olmaz' günümüzde 'Kötü örnek, örnek değildir ve bir yanlış diğer bir yanlışı haklı kılmaz.’ şeklinde de izah edilir. Bu bir Mecelle kuralıdır.  "Suimisal emsal olmaz”. Yani kötü örnek, örnek olarak alınmamalıdır. Yazımdaki ifadenin bütününden çıkan anlam, AK Parti, ANAP’ın akıbetinden ders almalıdır. Aynı yanlışlar yapılırsa aynı akıbet gerçek olabilir demektir.
 
DİLİPAK: KADEM KARARI DOĞRU OKUMAMIŞ YA DA ANLAMAMIŞ
Ben duruşmada farklı bir KADEM ve AK Parti gördüm. Kitaptaki ilahı hitapta geçen bir kelimeyi ağızlarına almaktan haya ettiklerini söyleyebiliyorlar. Mesela son duruşmada, bize kimse böyle bir şey söyleyemez diyebiliyorlar. Dehşetli bir güç zehirlenmesi yaşıyorlar sanki bize kimse bir şey söyleyemez diyorlar. Ama mesela Hz. Yusuf’a, Hz.Aişe’ye iftira edebilir birileri ama KADEM’e KADEM üyelerine biri böyle bir şey söyleyemez. Tabi onların içinde asla hata eden biri olamaz. AK Parti içinde FETÖ’nün zihniyet ikizi AKP’li diye biri olamaz, AKP’li Papatyalar hele hiç olamaz. Bunlar peygamber evinde bile olabilir  ama bunlarda asla. Beni İsrail oğullarının “Tanrının ailesinden olma” iddiasından daha büyük bir özgüven söz konusu değil mi bu ifadelerde. Ama artık ellerinde “AKP’nin Papatyaları” sözü üzerinden bir mahkeme kararı da var. Ama nasıl oluyorsa, kendi içlerindeki birilerinin partilerine zarar verme uyarısını kendi üstlerine alınan birilerin tepkisine şahit oluyoruz.

İddianamede KADEM ile ilgili bir suç isnadı yok. Kendi şikâyet dilekçelerini iddianame zannedip, AK Partiye yönelik bir eleştiriyi kendi üstlerine alınmanın ötesinde, Son savcılık mütalaasında bile kendilerine yönelik bir suçlama olmadığı halde KADEM,  “Fahişe”lik isnadından bir cezaya hükmedilmesine rağmen “AKP’nin Papatyaları” ifadesinden, virgülden öncesi “AK Parti içindeki FETÖ’nün zihniyet ikizi AKP’liler” görmezden gelinerek verilen ceza konusunda AK Partiden henüz bir tepki yokken KADEM’in dava sonucundan kendilerine pay çıkartılmasını anlamak benim için pek mümkün değil. Adında Adalet ve Demokrasi bulunan  bu örgütlerin avukatlarının bu tür beyanları konusunda akıl ve insaf sahihi, AK Parti ve KADEM üyelerine örgütlerindeki bu durumu haber veriyorum. Ben bütün yazımda, sadece kadınları değil, Kadın-Erkek herkesi ele aldığım konu çerçevesinde uyardım. Bu gün de İktidar ve muhalefet herkesi kendi içlerindeki FETÖ’nün zihniyet ikizi grublara karşı, hatta her ferdi, nefsimize taht kurup oturan kibirliği taşlanmış Şeytana karşı uyarılarıma devam edeceğim. Şeytana karşı Hz. İbrahimî, Hz. Hacer misali ve Hz. İsmailî bir duruş gerekli”
 
DİLİPAK KADEMİN AÇIKLAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ
Dilipak KADEM’in duruşmadan sonra sosyal mediadaki açıklamasına karşı bugün Twitter üzerinden tepki verdi. Dilipak konuyla ilgili olarak, “bu durumun güç zehirlenmesinin sebep olan psikolojik bir tepki olarak değerlendirilebileceğini, bu akılla devam ederlerse sonuçta haddinden fazla,, ihtirasla  ısrarın gayedeki hikmeti yok edeceğini, keskin sirkenin küpüne zarar vereceğini, bu şekilde kaçtıklarını sandıkları şeye doğru koştuklarını, korumaya çalıştıkları değere zarar verdiklerini, öfkeyle kalkanların zararla oturacaklarını, kendi itibarları kadar, başkalarının itibarını da düşünmeleri gerektiğini, kendilerinin başkalarına karşı söylediğinde kıyameti kopartanların ondan daha hafifi bile söyleyince galeyana gelmeleri bir adalet arayışının sonucu olarak değerlendirilemez” dedi.
Dilipak, KADEM’in sosyal mediadaki paylaşıma karşı çıkarak “Dilinin temizliği. İle şöhret bulmuş bir aile ferdini küfürbazlıkla suçlayanları Allaha havale ediyorum. Bilsinler ki bütün davaların temyiz makamı İlahi adalet divanıdır. Orada kapalı kapılar arkasında fısıldaşarak konuşulanlar, şifreli haberleşmeler, akıldan ve kalplerden geçenler de kayıtlıdır. Kem söz sahibine aittir. Başkalarının gözünde çöp arayanlar kendi gözlerindekine baksınlar. Kararı iyi okusunlar. İddianame ve savcılık mütalaasında KADEM ile ilgili bir bölüm yok. Para cezası “AKP’nin Papatyaları” ifadesi ile ilgili ve o konuda da İstinafa gideceğiz” dedi.
 
DİLİPAK, BASININ KARARI VERİŞ ŞEKLİNİ DE ELEŞTİRDİ
Dilipak’ın para cezasına çarptırılması, mediada geniş şekilde haber olurken, haberlerde “Dilipak’ın kadınlara hakaretten ceza aldığı” yazıldı. Oysa Dilipak kadınlara hakaretten değil, “AKP’nin papatyaları” ifadesinden dolayı cezalandırıldı. Dilipak, bu durumu X'te yaptığı paylaşımda şöyle dile getirdi:

  • Dava konusu yazının linki: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/abdurrahman-dilipak/akpnin-papatyalari-33008.html


KADEM @kademorgtr ‘den KADEM’in dava ile ilgili açıklaması:

Şevki Yılmaz'dan '31 Mart sonrası' yazısı: Şayet ders aldıysak... Şevki Yılmaz'dan '31 Mart sonrası' yazısı: Şayet ders aldıysak...