Geçtiğimiz günlerde, İşgalci Israil'in 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirmiş olduğu katliamlara dikkat çekmek amacıyla Netanyahu maketini Diyarbakır surlarından sarkıtmak suretiyle sembolik olarak idam eden bir grup genç, bu defa daha farklı ve sansasyonel bir protesto eylemine imza attılar.

Söz konusu gençler ellerinde Filistin bayrakları ile "Selahaddin Eyyübi'nin torunlarından Ebu Ubeyde'ye selam olsun!" yazılı bir posteri, Roma İmparatorluğu döneminde sınır garnizonu olarak kullanılan ve Mitras Tapınağı gibi önemli kalıntıları içinde barındıran Diyarbakır Zerzevan Kalesine astılar. Gençlerin kalede sabah namazı kılmaları ayrıca dikkat çekti.

Diyarbakır-Mardin karayolu üzerinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine alınan Roma'nın sınır garnizonu Zerzevan Kalesi'nde, 2014 yılında başlayan kazılar sonucu 12 metre yüksekliğinde, bin 200 metre uzunluğunda sur kalıntısı, 22 metre yüksekliğinde gözetleme kulesi, kilise, saray, konut, kaya mezarları, hamamlar, tahıl ve silah depoları ile 54 su sarnıcı ortaya çıkarılmıştır. "İlluminatinin doğduğu yer" olduğu iddia edilen Mitras Tapınağı'nın da bulunduğu Kale, 2020 Haziran ayında tekrar ziyaretçilerine açılmıştı.

"Musa Yıldız" adlı X (Twitter) hesabından yayınlanan video ve fotoğraflarda, yakın zamanda Diyarbakır'daki Zerzevan Kalesini ziyaret eden Rockefeller ve Rothschild ailelerinin isimlerinin yazılı olduğu üçgen işaretli; kırmızı mermerli mezarların olması dikkat çekti.

Videoda, El Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde gibi giyinen bir gencin 2028 yılına işaret eden ve üzerinde Kudüs resminin olduğu "İslam Devleti" yazılı parayı; daha önce Zerzevan Kalesi kazılarında bulunan ABD rozetli işaretinin koyulmuş olduğu mezar taşına doğru fırlatması sosyal medyada ilgi topladı.

Bakan Fidan: Filistin Devleti'nin tanınması için çalışacağız Bakan Fidan: Filistin Devleti'nin tanınması için çalışacağız

HAKSÖZ HABER