Rusya'nın Güney Afrika Büyükelçisi Ilya Rogachev, Birleşik Arap Emirliği’nin (BAE) diplomatik misyon şefi Mahash Saeed Alhameli'ye BRICS ortak para biriminin 100 birimlik sembolik bir banknotunu hediye etti.

İLK SEMBOLİK BRICS BANKNOTU GÖRÜCÜYE ÇIKTI
İran haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Rogachev anı banknotunu BAE'nin Pretoria'daki büyükelçiliğinde ülkenin BRICS'e katılımı münasebeti kapsamında düzenlenen bir resepsiyonda takdim etti. Ajansa göre diplomat, banknotun Rusya'da üretildiğini ifade etti.

Ajans, bunun yanı sıra, banknotun fotoğraflarını da yayımladı. Orta kısımda grubun beş üyesinin - Brezilya, Çin, Hindistan, Rusya ve son olarak Güney Afrika - ulusal bayrakları bir halka içine yerleştirildiği görülüyor. Aynı zamanda, her bayrağa resmi dillerden birinde yazılmış ülke adı eşlik ediyor. Söz konusu bayrağın üzerinde her bir ülkeyle ilişkili bir mimari simge veya kültürel alanın görüntüsü de bulunuyor. Öte yandan, Rusya'nın sembolü, Moskova Kremlin'inin bir panoramasından oluşuyor.


Bununla birlikte, ilgili banknotun arka yüzünde Cezayir, Arjantin, Bahreyn, Belarus, Venezüella, Mısır, Zimbabve, Endonezya, İran, Kazakistan, Meksika ve Nijerya'nın devlet bayraklarının yanı sıra Afganistan'ın radikal örgüt Taliban tarafından ele geçirilmeden önce kullanılan bayrağı (Rusya'da yasaklandı) ve Bangladeş'in 1972 yılında değiştirilen eski bayrağı bulunuyor. Ön ve arka yüzün her bir köşesinde BRICS Yeni Kalkınma Bankası'nın adı yer alıyor.

22 Ağustos-24 Ağustos tarihleri arasında Güney Afrika’nın en büyük kenti Johannesburg'da Güney Afrika başkanlığında 15’nci BRICS Zirvesi düzenlendi. Zirveye katılan isimler, Arjantin, Mısır, Etiyopya, İran, Suudi Arabistan ve BAE'nin 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla gruba katılması konusunda anlaşma sağladı.

Lokanta ve kafelerde yiyecek ve içecek KDV'lerinde düzenleme Lokanta ve kafelerde yiyecek ve içecek KDV'lerinde düzenleme


BRICS NE DEMEK?
BRICS; Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın ekonomilerini kastetmek amacıyla kullanıyır. BRICS, bu ülkelerin İngilizce isimlerinin baş harflerinden meydana geliyor. (Brasil, Russia, India, China, South Africa). BRICS ülkeleri hızlı bir gelişim içerisinde yer alıyorlar ve 2050 yılının dünyasında önemli bir konumda olacakları öngörülüyor.