7 Ekim'den bu yana işgal altında olan Filistin'inde her geçen gün can kaybı sayısı artıyor. 21. güne girilen İsrail-Filistin Savaşı'nda Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 913’ü çocuk ve 1709’u kadın, 397’si yaşlı olmak üzere 7 bin 28 kişi oldu. Son yapılan açıklamada 8 bin 484 kişiyi de yaraladığı bildirildi.

Gazze’de doktorlar kısıtlı imkanlarla yaralıları ameliyat etmeye çalışıyor Gazze’de doktorlar kısıtlı imkanlarla yaralıları ameliyat etmeye çalışıyor

'ENKAZ ALTINDA BİNDEN FAZLA KİŞİ VAR'

Filistin topraklarından sorumlu Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Temsilcisi Richard Peeperkorn, Gazze'deki son durum hakkında açıklamalarda bulundu. Peeperkom, ölü sayısı ile ilgili bir soruya vererek, "Enkaz altında hâlâ kimlikleri belirlenemeyen binden fazla kişinin olduğuna dair tahminler alıyoruz." dedi.

'DAHA FAZLA GECİKME KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ'

DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Dr. Ahmed Al-Mandhari, ise bir an önce Gazze'ye yardımların ulaşması gerektiğini söylerken, "Gazze'deki insani ve sağlık krizi felaket boyutlarına ulaştı. Hayat kurtaran yardımların ulaştırılması için engelsiz erişim talep etmek, siyasi sınırları aşan bir zorunluluk olan ahlaki görevimizdir. Daha fazla gecikme veya engelleme kesinlikle kabul edilemez" dedi.